О срећи наших људи

Александар Ђаја Одмах након сусрета са америчким државним секретаром за одбрану (и напад) емир Бахреина, шеик ал Калиф - је умро. Претходно се, као и јордански краљ Хусеин, лечио у Америци остављајући огромне суме долара на благајнама приватних болница, заправо џиновских корпорација за производњу и дистрибуцију људског здравља! На срећу, већина наших људи (која нема пара ни за живот, а камоли за смрт), када пожели да умре, не иде у Америку, него на Ново гробље.

Александар Ђаја, колумниста, "Борба"

С.О.С.

Иван Марковић Зато свим силама наших преко 16 сати програма дневно, свим умећем наших новинара, способностима наших преводилаца и снагом наше технике, шаљемо у свет дневно апел за мир.

Иван Марковић, директор, "Радио Југославија"

Време које стоји

Ранко Радовић Да ли смо мудри ако себе данас у 1999. години поистовећујемо са 1914. и оглашавамо се једном гравиром, коју пре неки дан угледах, на којој пише: 'Коња јаши, сабљу паши'?

Ранко Радовић, архитекта, "Блиц"

Спорт као мелодрама

Милош Шобајић Кад гледам спорт, често плачем. Ухватим себе као пичку, да ми иду сузе на очи. То је зато што видим да у тим моментима човек иде до максимума својих физичких могућности.

Милош Шобајић, сликар, "Блиц"

Замомчавање

Мирјана Бобић-Мојсиловић У почетку новинарске каријере је око мене било толико мушкараца да сам мислила ... да ћу да се замомчим!

Мирјана Бобић-Мојсиловић, бивша новинарка и садашња списатељица, "БК"

Народ против "Дневног телеграфа"

Срђан Јанковић Тужилаштво је самим оптужним актом преценило Милована Бојића, сматрајући да он може да организује убиство, као и читава клика у републичкој влади. Они су неспособни за било шта.

Срђан Јанковић, осуђени новинар "Дневног телеграфа"

Народ против "Дневног телеграфа"

Изјаве.нет Судско веће се више не осврће на приче о политичком карактеру суђења. Та прича ме подсећа на једну личност која је својевремено изјавила да не признаје суд државе, већ само своје партије.

Крсто Бобот, судија, "Дневни телеграф"

Народ против "Дневног телеграфа"

Славко Ћурувија Дошло је време да се тргнемо, да излечимо ту болест, да искористимо сва уставна и политичка средства да склонимо ове људе са власти пре истека њиховог мандата и да, људи моји, правимо државу из почетка. Ова држава више не може да се поправи, овде се све сломило!

Славко Ћурувија, власник "Дневног телеграфа"

Бешење о Клаудију Шифер

Биг Лале Немојте да схватите погрешно, Коперфилд је светска фаца, завршио је глуму, није тута-мута, али никад мађионичар неће бити, то могу да потпишем. Мене скините и голог, ја ћу да изведем трик, а он може да се обеси.

Биг Лале, мађионичар, "Блиц"

Уплата-неисплата

Богдан Тирнанић Улагање новца у овдашње банке могуће је у свако доба, али се исплата врши само у посебним приликама, чију појаву није могуће унапред предвидети. Ваљда то зависи од положаја планета. Један мој пријатељ, банкар, када га питам где су паре, каже: Ту су, бре, Тирке, у компјутеру!

Богдан Тирнанић, у својој колумни, "Дневни телеграф"

Не може и јаре и паре

Михал Рамач Главни проблем читаве бедне представе јесте у томе што је избрисана разлика између главних глумаца и статиста, а сви изговарају исти текст, чија срж је сажета у усклику што је одјекнуо у првоборачкој Бачкој Паланци: они имају долар, ми имамо Слободана. Дакле, чисти надреализам. С једне стране хлеб, млеко, редовно прање руку и остале цивилизацијске тековине, а са друге црвени балон.

Михал Рамач, новинар, "Данас"

ТВ "Стинк"

Урош Комленовић Клинци ће такође већ наћи стотину и један начин да се 'ураде' у кући, у парку, испред драгстора, на улици... Нека их, нек су живи и здрави, само да много не гледају телевизију: нема те кафане ни улице која може да се мери са Пинком.

Урош Комленовић, новинар "Времена"

Укрштене речи

Иван Пајдић А што се нас тиче, Србија и СРЈ су одавно решили укрштеницу новог светског поретка. И то јединственим наступом и решеношћу свих грађана, да не пристанемо на ултиматуме и претње, пошто је ова земља једно и једино извориште и исходиште нашег народа, свиђало се то политичким епизодистима са 'развијеног, демократског' запада или не.

Иван Пајдић, уредник "Борбе"

О вранама које зобају пиринач

Изјаве.нет Није Србија шака пиринча да је вране позобају...

случајни пролазник, у анкети "РТС"-а

Дивљење са разлогом

Мортон Абрамовиц Ја се дивим српској трпељивости. Она ће на крају довести до тога да се српска држава сасвим распадне.

Мортон Абрамовиц, саветник албанског преговарачког тима, "Време"

Очајнички тражећи Тачија

Изјаве.нет Тачи је виђен у друштву Ратка Марковића у Рамбујеу и надам се да ће га он пријавити најближој станици полиције.

Топлица Ђорђевић, члан ИО ДС-а, "Бета"

Правна држава

Данило Баста Узрок и непресушни извор кризе права у СРЈ је - Савезни устав!

Данило Баста, професор Правног факултета, "Бета"

Шок за систем

Драгослав Аврамовић Онда шок мог живота, одједанпут читам негде, нема шљива. Ма, како нема шљива у Србији? Нема, кажу, раније смо ми извозили сувих и свежих шљива 100 хиљада тона, сад кажу не можемо да нађемо 400 тона да извеземо у Русију за гас.

Драгослав Аврамовић, бивши гувернер, Радио "Б92"

Писац некролога

Драгољуб Жарковић Кад бих могао да бирам никад не бих узео Слободана Милошевића за писца предговора неком свом будућем делу. Пише предговоре као посмртно слово, па се сад и тај његов предговор књизи Мирка Марјановића, српског премијера, узима као поуздан знак да су тачне чаршијске приче да ће овај у априлу отићи с функције. Те био је диван, храбар, одан, пожртвован... слава му!

Драгољуб Жарковић, главни уредник "Времена", "Данас"

"Баш тим речима, без мољења..."

СРС Вестендорп се дрзнуо да по налогу америчких терористичких заштитника у потпуности суспендује изборну вољу грађана РС, што је довело до крајњих граница дрскост и безобразлук белосветских хохштаплера, а све под окриљем западних бандитских влада.

СРС, саопштење за јавност