Обрачун с кризом

Млађан Динкић Криза је јако дубока - или ће криза да уништи Србију, или ће Србија да заустави кризу. Трећег нема. Ми смо убеђени да ће Србија зауставити кризу.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, најављујући пореске реформе и ребаланс буџета за 2012. годину, "Танјуг"

Прво курс прве помоћи, онда општа хирургија

Ивица Дачић Циљ ових мера је да зауставимо крварење и излечимо ту болест, [...] да спречимо банкрот и да паралелно с тим утврдимо да ли наш систем има унутрашње крварење.

Ивица Дачић, премијер Србије, најављујујући робеланс буџета за 2012. годину, ново задуживање државе и промене у пореској политици, "Танјуг"

Мали плац за Грчку а велико море за Србију

Драган Марковић Палма Ово је велики дан за Јагодину и Србију, јер је Србија овим чином званично изашла на море.

Драган Марковић Палма, председник Скупштине Јагодине, захваљујући председнику грчке општине Хрисопули на поклоњеном плацу земље на морској обали, РТС

Није вотка ракија (За Русију навијам а Србију волим)

Томислав Николић Једино Србију волим више од Русије.

Томислав Николић, председник Србије, интервју за Први канал руске телевизије уочи посете Русији и разговора са председником Владимиром Путином у Сочију, "Танјуг"

Конфедерација разарача без кормилара

Борис Тадић Против мене се у таблоидима води прљава кампања и у томе учествују власници крупног капитала [...], господин [Мирослав] Мишковић и њему слични, [...] стари Изногуди ДС-а из ранијих генерација попут Горана Весића [...] и зашто бих ја то сада крио? [...] Са Драганом Ђиласом и Бојаном Пајтићем на челу странка ће ићи у правцу конфедерализације и овај двојац је разарачки и за странку, и за друштво, и за државу.

Борис Тадић, председник Демократске странке, најављујући прљаву кампању уочи страначких избора, емисија "Кажипрст" на ТВ "Б92"

Мајка Тереза (с Андрићевог венца)

Борис Тадић То што на крају мандата Цветковићеве владе 700 хиљада људи нема посла нису резултати мог мандата, него мандата владе. Ја сам такав човек да сам спреман да уђем у посао и другима помогнем [...]. Сваком сам помагао, и [бившем] премијеру [Цветковићу], и Дачићу, и [Томи] Николићу, [...] Динкићу сам помогао да доведе Фијат у Србију, Драгану [Ђиласу] сам помагао да добијемо кредитну линију за метро.

Борис Тадић, председник Демократске странке, емисија "Кажипрст" на ТВ "Б92"