Увек срећна жена

Брижит Бардо Било ми је страшно тешко да изађем у јавност, да се показујем. Плашила сам се да нећу бити на висини жене коју су сви очекивали да будем. Увек сам радила шта сам хтела. Знам да имам више "петље" од многих мушкараца. Могли би да се угледају на мене [...]. Сада не желим више ником да се свидим. Не могу више да одлазим у шетњу, ни да пливам. Али, када видим шта све животиње морају да трпе, сматрам да имам среће.

Брижит Бардо, бивша француска глумица, у интервјуу за магазин "Вог", "Танјуг"

Најнепопуларнији облик мањинског мишљења је интернационализам?

Загорка Голубовић Када је реч о Србији, најпопуларнији облик већинског мишљења је национализам.

Загорка Голубовић, антрополог, "Радио Слободна Европа"

Свих седам одједном (Храбри кројачи наше судбине)

Борка Павићевић Прихватиће свих седам услова. [...] Зато су и ту да би прихватили све. [...] Сада све може. Ако сви, и леви и десни, седе скупа и ако су се изгрлили и изљубили, [...] ако су сви у помирењу – то значи да је уништен процеп и да више нема поља демократске борбе и демократског мишљења. У томе је та аномија од које су елите потпуно упарене. Код грађана је присутан нихилизам и они кажу – "Ма, носите се"!

Борка Павићевић, директорка Центра за културну деконтаминацију, о седам услова немачке владајуће партије ЦДУ-ЦСУ за улазак Србије у ЕУ, "Хоћу да знам" на ТВ "Б92"

Како да Устав не буде вау-вау

Борка Павићевић Kад сам срела Динкића на неком пријему, и он је питао зашто се неким од нас не допада Устав, ја сам рекла – идите десет дана у Приштину, и немојте да идете вау-вау Грачаница и све оне посебне посете, будите, посматрајте око себе и онда напишите тај Устав.

Борка Павићевић, директорка Центра за културну деконтаминацију, "Хоћу да знам" ТВ "Б92"

Муче се да нас воле (и воле да нас муче)

Слободан Антонић У дипломатији, где се свака реч мери, овакво грубо саопштавање показује како нас третирају. Ово је једна врста презривог односа према нама.

Слободан Антонић, уредник Нове српске политичке мисли, о седам услова Немачке за улазак Србије у ЕУ, "Хоћу да знам" ТВ "Б92"