Мутна Марица

Ивица Дачић Тадићевци се сад плаше шта ћемо све открити о њима, па покушавају да сплеткаре и лове у мутном, али неће им успети.

Ивица Дачић, премијер Србије и министар унутрашњих послова, "Бета"

Пуне апсане не хране гладне раднике

Милутин Мркоњић Не можемо ми хапшењима донети много бољи живот грађанима, залажем се за то да резултати рада у погледу привредне активности буду јачи, а да хапшења и борба против корупције буду у пратњи тога, да буду иза активности које се односе на реализацију пројеката.

Милутин Мркоњић, министар саобраћаја у Влади Србије, "Танјуг"/"Блиц"

Вера (у полицију), нада (у боље сутра) и љубав (према радницима)

Томислав Николић Са пуном вером, вољом и оптимизмом, биће боље из дана у дан. Мора да буде боље, криминалце ћемо у затворе, људе у фабрике и да завршимо посао који смо започели.

Томислав Николић, председник Србије, приликом посете Куршумлији, "Танјуг"

Вештачко дисање (док не прораде наше финансијске шкрге)

Томислав Николић Србија је некако била стала и мало смо ваздуха добили у плућа, јер су нам помогли добри људи из других држава, али ми не желимо да живимо од помоћи, већ од рада.

Томислав Николић, председник Србије, приликом посете Куршумлији, "Танјуг"

Коктел Рибље чорбе, изедања и ислеђивања пред камерама

Ивица Дачић - На Западу ништа ново, само да не буде - на Истоку старе приче. [Немачки услови] су већ били познати и не треба се много узбуђивати. Србија мора да прође кроз слалом, да води вешту политику.

- Изем ти такву Унију у коју је геј парада улазница. С друге стране, немам разумевања ни за психопате који прете да ће поубијати учеснике геј параде. Не питају се у овој земљи ни "Двери", ни "Образ", пита се држава. Мало су се занели.

- Позваћу Фискални савет да пред камерама објасне шта то значи "да нису задовољни ребалансом републичког буџета". [...] Поштујем [њихове] ставове, иако [...] се нису оглашавали у време Владе Мирка Цветковића када је дефицит направљен.


Ивица Дачић, премијер Србије, "Танјуг"

И Путин се нада да ја не знам да он зна

Бојко Борисов Искрено се надам да председник Путин ништа не зна о томе. Ако зна, неће му се допасти наш сусрет 9. новембра у Бугарској.

Бојко Борисов, премијер Бугарске, о захтеву Русије да јој Бугарска исплати милијарду евра као надокнаду за одустајање од изградње атомске електране "Белене", "Танјуг"

Једва су ме натерали (да водим финансије које највише волим)

Млађан Динкић Садашњи коалициони партнери су ме заправо, на неки начин чак, и молили да уђем у владу и преузмем посао који нико жив није хтео да ради.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, "Блиц"

Америчка рука осветница

Камерон Мантер Чим се појавио доказ да је тадашњи премијер Војислав Коштуница лично одобрио напад на америчку амбасаду у Београду 2008. [...], постарао сам се да изгуби власт и то је била најбоља освета [...]. Преокренули смо Дачића и од њега направили проевропљанина. Нисмо га платили, само смо га убедили. [...] Испословали смо да Хозе Луис Запатеро и Јоргос Папандеру, који су у то време водили Социјалистичку интернационалу, позову Дачића у посету током које се јело и пило. Рекли су му да ће му одобрити улазак у Социјалистичку интернационалу уколико се прикључи проевропским снагама, што је он и учинио. Забио је нож Коштуници у леђа.

Камерон Мантер, бивши амбасадор САД у Србији, према књизи "Америчка друга армија" Николаса Кралева, бившег дописника "Фајненшл тајмса", "Блиц"

Руски домаћин у српској кући

Блиц Када је у четвртак на опроштајном пријему код досадашњег руског амбасадора Александра Конузина председник Србије Томислав Николић констатовао да он у Србији није био само "радо виђен гост", већ и "добар домаћин", можда није ни слутио колико је био у праву.

Из визуре оних који су Конузина овде доживљавали као доследног изасланика матушке Русије, то се и није доводило у питање, а они који су једва чекали да му виде леђа такође би се сложили да се понашао као у својој кући. С тим што су оно "домаћин" учитавали као - губернатор.


Блиц, портрет Александра Конузина, одлазећег амбасадора Русије у Србији