Ред жмурке па ред задуживања

Милан Ћулибрк Прекинута је игра жмурке коју смо играли четири године - нисмо повећавали ПДВ, али смо се задужили 6,5 милијарди евра. Ко плаћа камату на тај дуг? Ми, грађани Србије.

Милан Ћулибрк, економски новинар и помоћник главног уредника НИН-а, "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Када слон застане у грлу

Млађан Динкић То вам је проблем слона. Ако покушате да поједете целог слона одједном, гарант ћете се задавити. Морате да га једете парче по парче.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, о реформи јавног сектора, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Преговарање до црте (и тачка)

Ивица Дачић Присуствовао сам различитим скуповима на којима су појединим људима који су водили Србију после 5. октобра 2000. додељиване плакете, а оне који су створили РС срамота вас је да поменете.[...] Иако је СПС заслужна за стварање Републике Српске, никада није подржавала ратне злочине и стварање "велике Србије". Учинићу све да Срби живе у миру, где год да живе. Ако треба, преговараћемо милион пута, али мора да се зна испод чега не можемо да идемо, само тако ће нас поштовати у међународној заједници.

Ивица Дачић, премијер Србије, приликом посете Бањалуци, "Б92"/"Курир"

Преиспитивањем и признањем до преокрета

Млађан Динкић Очито је Тадић имао неки проблем са мном, али то треба питати њега. Он је могао да направи владу без мене и УРС-а [...]. Испада да је несолидан Ивица Дачић, да сам несолидан ја, само је он солидан. [...] Треба да се запита зашто Дачић није хтео с њим. Борис Тадић сада има изборе у ДС-у, [...] па се изговара да је због мене изгубио власт. Ако буде тако размишљао, изгубиће све. Човек може да преокрене свој живот једино ако своје грешке призна.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, емисија “Седмица“ Радио Београда 1

Из бележнице министра М.Д.

Млађан Динкић Дачић ми није дао цедуљу на којој је писало да Путин не дозвољава да Борис Тадић буде премијер, како је писао НИН - већ је Дачић то рекао пред петнаест људи на састанку, а ја сам својеручно водио белешке са састанка.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Банкар и џентлмен

Млађан Динкић Истина је да је Борис Тадић направио договор са Радованом Јелашићем, када је овај по други пут добио мандат [за гувернера НБС 2007. године], да ако икада буде тражио од њега да се повуче пре истека мандата, да он то и учини. Јелашић то никада јавно није рекао, јер је џентлмен.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, емисија "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Студент генерације

Млађан Динкић Читао сам извештај Фискалног савета до касно у ноћ и људи су апсолутно у праву. Код професора Павла Петровића, председника Фискалног савета, имао сам десетку из Економетрије. Убеђен сам да ће ми дати десетку и за предлог буџета за 2013. Буџет за 2012. није мој, јер не могу за три месеца поправим оно што је неко унередио за првих девет месеци.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде у Влади Србије, емисија "Седмица" Радио Београда 1

Да нам (по)живи економска криза

Милан Ћулибрк Нелогично је да Србија има 400-500 хиљада мање запослених у приватном сектору, а уједно више запослених у јавном сектору него пре почетка кризе. Шта представља порука - нема отпуштања у јавном сектору док криза не прође? Они Бога моле да криза не прође, јер имају веће зараде него запослени у привреди, сигурна радна места, а добар део њих и нема посао - већ има само радна места.

Милан Ћулибрк, економски новинар и помоћник главног уредника НИН-а, "Утисак недеље" на ТВ "Б92"

Опоравак отписаног мазохисте (уз помоћ пријатеља)

Жељко Митровић Новац и моћ су бесмислене илузије, а оно што остаје и што је право то су пријатељи. [...] Пријатељства су ми помогла да после бомбардовања телевизије исту подигнем на ноге. Иначе, волим кад ме отпишу, јер сам по природи мазохиста.

Жељко Митровић, власник компаније "Пинк медиа груп", гостујући у емисији "Добро вече, Србијо" поводом 18 година ТВ "Пинк", портал "Пулс"

Стратешки циљ нам је да преживимо

Млађан Динкић Циљ нам је да Србија не банкротира и да не дође ни близу ситуације у којој се налази Грчка.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, "Политика"

Гора мокра од никла

Емир Кустурица Било би страшно да Шумадија буде отрована управо кад је Србија после дуго времена изабрала председника Шумадинца. Мокра гора победити мора!

Емир Кустурица, као директор парка природе "Морка Гора", на могућност да се у Мокрој Гори, Тополи и између Врњачке Бање и Трстеника отворе рудници никла, "Вечерње новости"