Рецензија "кафанске" туче из пера повременог учесника у њима

Светислав Басара Докаже ли се да је Чанак заиста тукао реченог Београђанина, морао би да одговара најпре зато што недодирљивих личности не сме бити, а потом јер би то у супротном дало лош пример осталим политичарима, који се, за сада, ипак уздржавају од физичког обрачунавања са грађанима. [...] И сам сам вам, иако не нарочито насилан, силом прилика учествовао у неколико [кафанских туча] и, најчешће, извлачио дебљи крај. Па шта? Ништа! Живот је ишао даље. У озлоглашено Титово време таквим стварима не само да се није бавио ЦК СКЈ, него ни озбиљне новине.

Светислав Басара, писац и колумниста, коментаришући вест да је Ненад Чанак (ЛСВ) претукао Павла Лешановића испред новосадског ресторана "Тако је суђено", "Данас"

Докажите да нисмо крали

Оливер Дулић Нико од нас се није обогатио (ни један министар из ДС), ако мислите да јесте, докажите.

Оливер Дулић, бивши министар за просторно планирање и заштиту животне средине из ДС-а, "Бета"

Тако је суђено - случај Ненада Чанка (први део)

Ненад Чанак Читајући написе по порталима и сајтовима, сазнао сам следеће: "Ја сам ноћас, после свађе око двадесетогодишње девојке, брутално са својим телохранитељима претукао госта ресторана Данила Икодиновића, наневши му тешке телесне повреде, зато што је флертовао са дотичном двадесетогодишњакињом и зато што је из Београда, који мрзим највише на свету". Сјајна стереотипија бахатог политичара опијеног влашћу [...]. На паркингу испред локала затекао сам 'оштећеног', покушао да разговарам са њим, али је он био видно алкохолисан, па сам видео да је сваки разговор беспредметан.

Ненад Чанак, председник ЛСВ, реагујући на оптужбе да је претукао Београђанинa Павла Лешановића испред новосадског ресторана "Тако је суђено", РТС

О новим условима (за чланство у ЕУ) обавестићемо Вас чим се за то стекну услови

Мирослав Лајчак Датуми нису важни. Оно што је кључно јесте да видимо прогрес, реформе, преданост српске владе и свих званичника да се крећу ка европским интеграцијама. Ту је децембар, па јун, па децембар следеће године.[...] Поред имплементације већ договореног, за отварање преговора биће потребно да Србија начини додатне кораке. Које конкретно, одлучиће Европски савет.

Мирослав Лајчак, специјални изасланик Европске уније и шеф словачке дипломатије, на питање о новим условима за датум почетка преговора о приступању ЕУ, "Вечерње новости"

Унаказе човека који не шутира (фасцикле) као Веља

Велимир Илић То је недопустиво и треба нешто радикално урадити. Ја сам био мала беба у односу на ово. Мене су прогањали за неке безвезне ствари, као што је шутнута једна фасцикла. За то су ме критиковали они који данас највише пребијају људе на улици. Унаказе човека који не мисли као они.

Велимир Илић, министар грађевинарства и урбанизма, о инциденту у Новом Саду када је претучен човек који је за то оптужио Ненада Чанка, "Бета"

Хашим Тачи нон пасаран

Вук Јеремић У расправи могу да учествују само државе чланице Уједињених нација [...] које могу да позову неког госта - новинара, уметника, некога отуженог за ратне злочине. Зар мислите да би[смо] дозволили да неко учествује у дебати ко нема право на то?

Вук Јеремић, предеседавајући Генералне скупштине Уједињених нација, одговор на питање новинарке Љубице Гојгић да ли ће дозволити да се Хашим Тачи обрати на заседању Генералне скупштине УН, "Б92"