Музичка и планинарска школа из Житорађе

Жарко Кораћ Нисам сигуран да премијер треба да нам објављује ко је под истрагом. Мислим да се он сада укључује у ту трку коју Вучић води за два круга. Он је на врху Монт Евереста, пљуцка наоколо, пресрећан што је премијер. Имам утисак, сада да га балсамују, он би рекао - у реду је, премијер сам био и остао. Пева свуда до пола четири ујутро. Очигледно да ови из Житорађе имају дара за певање.

Жарко Кораћ, председник СДУ и посланик у Скупштини Србије, "Пешчаник"

Ако каниш изгубити, мораш им дозволити да поб(иј)еде

Љупко Петровић Нисмо ми ту утакмицу изгубили тако што смо пре почетка сели са неким из Динама и договорили се да их пустимо. Не! [...] Иако смо имали велику жељу да меч добијемо, постојао је огроман политички притисак да Динамо мора да победи. Било је то у тренуцима када је рат практично већ почео, Хрватска је била пред независношћу, а све се дешавало само годину дана после оног чувеног инцидента на "Максимиру", када је Бобан напао полицајца. [...] Сећам се да је у ложи био Фрањо Туђман са свитом, да је атмосфера била наелектрисана, постављена тако да ниједан други исход осим победе модрих није дозвољен.

Љупко Петровић, бивши тренер ФК "Црвена звезда", о мечу "Динамо - Црвена звезда" који је одигран 18. маја 1991. у Загребу, "Блиц"

А ко ће нас да чува

Синдикат српске полиције Исход "Параде поноса", коју би обезбеђивала недовољно опремљена полиција, могао би да буде много повређених грађана и полицајаца.[...] Упозоравамо Министарство унутрашњих послова да приликом анализе безбедносног ризика добро процени све проблеме и вредност људских живота, здравља и имовине у односу на цену јавне манифестације малобројних грађана.

Синдикат српске полиције, саопштење за јавност, "Бета"

Мала матура модерности и зрелости

Јелко Кацин Одржавање "Параде поноса" није услов да Србија добије датум за почетак преговора за улазак у ЕУ, али би свима било јасно да је она зрела европска друштва [...]. Тиме би се из садашњег српског друштва стварило модерно друштво које је мотор европског приближавања у региону.

Јелко Кацин, известилац Европског парламента за Србију , "Бета"

Радо виђен домаћин (у скупштини)

Ивица Дачић Ви знате да обожавам да држим говор у пет ујутру, ако дочекате. Слободно, ја сам цео свој живот провео у парламенту и просто ми недостаје оваква врста расправе. Тражили сте да дођем и, ево, ја сам дошао. Захваљујем вам се што сте ме звали.

Ивица Дачић, премијер Србије, реплицирајући посланику ДСС-а Милошу Јовановићу, "Блиц"

Борба помоћу лука и стрела

Жарко Кораћ У медијском смислу тренутно је доминантна тзв. борба против криминала и корупције [...]. "Борбу" не воде полиција и тужилаштво, већ политичари и таблоиди. Мене ово подсећа на Кину после смрти Мао Цедунга када је за све окривљена "Четворочлана банда" [...]. И овде се тражи таква "банда". Или је можда боља аналогија када изречена фатва пошто је Ружди објавио "Сатанске стихове" - стрела је одапета, па ће кад-тад погодити циљ. Тако је и овде - ми смо одапели стрелу, па ћемо да видимо ко је из ДС-а одговоран. Многи људи, нажалост, верују да је ово нова нада после које ће Србија, као Ботичелијева "Венера", изаћи из мора чиста и умивена, без корупције.

Жарко Кораћ, председник СДУ и посланик у Скупштини Србије, "Пешчаник"

Чувар државне касе у злехудим временима

Светлана Лукић У Србији само у вицевима има брокера [...] и чиме да се тргује. Једини брокер је Млађан Динкић. Њему је цела Србија и сав новац у њој остављен на чување. Када му понестане пара, сврати до буџета, узме колико му треба и подели својим удруженим регионалним пријатељима [...]. Годинама даје јагодинском газди паре за жирафе и диносаурусе, а сада је решио да Верку од Крагујевца помогне да ни из чега направи најбољи ватерполо клуб у Европи, у граду који једва има базен.

Светлана Лукић, новинарка, "Пешчаник"

Исписивање књиге недељних утисака из штапа Ненада Чанка

Светлана Лукић Индикативно је ћутање оних који су били спремни, с разлогом, да осуде насилничко понашање Веље Илића. Ваљда се Чанку узима као олакшавајућа околност минули рад. [...] Уместо да се извини јавности због свог силеџијског понашања, он иде даље тврдећи да би га тукао још за кафанским столом, а не чекао да изађе напоље, и да су то биле праве мушке васпитне батине. Разни људи који су се пријавили јавности као носиоци грађанских, европских, хуманих вредности - ових година су себе изузели из света цивилизованих људи. Ово је била Чанкова недеља.

Светлана Лукић, новинарка, коментаришући насилничко понашање Ненада Чанка испред новосадске кафане "Тако је суђено", "Пешчаник"

(Државни) мерак нема цену

Саша Јанковић Онај коме послодавац одбијао да исплати зараде, [...] тужио је послодавца суду, пролазио често кроз голготу судског процеса и добио извршну судску пресуду, и то је крај [...]. Али, донет је закон по коме, ако је фирма "у реструктурирању", судске пресуде неће бити извршене. Стразбур је рекао – не можете дезавуисати пресуду суда; ако сте одлучили да то урадите законом, онда, благо нама, ако послодавац не треба да плати – онда ће да плати држава [...], односно сви порески обвезници.

Саша Јанковић, заштитник грађана, емисија "Један на један" РТВ-а

Прилив с бока током игре жмурке

Саша Јанковић Предлогом закона се ограничавају зараде u [јавном сектору], али не и укупни приходи. Зараде министара су [...] несразмерне значају и одговорностима које имају, али они добијају и "побочна примања" преко чланства у управним одборима [...]. Популизам представља да министрима, посланицима и лекарима држимо номинално мале плате, а онда се методом жмурења допушта да се са стране из јавних прихода те мале плате компензују додатним примањима.

Саша Јанковић, заштитник грађана, коментаришући Закон о утврђивању максималне зараде у јавном сектору, емисија "Један на један" РТВ-а

Копејка по копејка - долар!

Дмитриј Медведев Сада сви са страхом [...] размишљамо о судбини евра, гатамо да ли ће Грчкој дати новац или ће она у одређеном тренутку отићи из еврозоне, што би довело до ланчане реакције и распада целе ЕУ. [...] Садашњи валутни систем је нестабилан и захтева додатну подршку, у виду додатних резервних валута. Сматрам да рубља има све шансе да постане таква валута.

Дмитриј Медведев, премијер Русије, "Танјуг"

Немогућа политика домаћих илузиониста

Ђорђе Вукадиновић Мислим да је политика "и Косово и ЕУ", нажалост, и даље на снази, али је она, нажалост, немогућа и илузорна. То полако они [Влада Србије] схватају, али не могу да признају ни себи ни грађанима.

Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и главни уредник "Нове српске политичке мисли", емисија "Око" РТС-а

Амбасадор у покушају и познавалац Београда

Азем Власи Београд не би требало да очекује отварање приштинске канцеларије у Београду, већ амбасаде. Не знам да ли ћу ја бити амбасадор, али бих волео. Познајем град и људе и допринео бих бољој сарадњи између две државе.

Азем Власи, бивши високи функционер у СФРЈ, "Прес"

Закони политике пркосе законима физике

Ратко Божовић Ја сам из досадашњих Јеремићевих излагања разумео да ће он бити толико заузет у Њујорку да му неће преостајати времена ни за шта друго осим да се од јутра до мрака бори за српску ствар. Међутим, једна ствар ме ту брине, а то је закон физике, који каже да не могу два тела бити у исто време на два места. [...] Можда је тај новац задржао како би надоместио средства која му није одобрила нова влада.

Ратко Божовић, социлог, коментаришући како председавајући Генералне скупштине УН Вук Јеремић и даље прима паушал као посланик од 30.354 динара и зараду од 8.060 долара као специјални изасланик министра спољних послова Ивана Мркића, "Прес"

Орук - наредба на коју се подупиру леђа

Кетрин Ештон Пред председником Томиславом Николићем су неке тешке одлуке.

Кетрин Ештон, висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност, инсистирајући да су неопходни "кораци ка видљивом и одрживом побољшању односа са Косовом, "Танјуг"

Јелко као критичар, педагог и кадија

Јелко Кацин Надам се да су Владимир Вукчевић и Бруно Векарић свесни последица те одлуке [приказивање изјаве заштићеног сведока] по емоције оних који трагају за својим најближима који су нестали, али и могућих последица по кредибилитет Србије. Када неко то уради на такав начин, мора сносити последице. [...] Реаговао сам како неко не би закључио да ми не полажемо никакву пажњу на то. Ми се тиме веома озбиљно бавимо.

Јелко Кацин, специјални известилац Европског парламента за Србију, кртитикујући тужиоца за ратне злочине и његовог заменика што су дозволили објављивање изјаве заштићеног сведока о трговини људским органима на Косову и Албанији, РТС

Задужујемо се у еврима да не бисмо били презадужени у доларима

Млађан Динкић Емитовањем еврообвезница са приносом 6,625 одсто годишње [...] обезбедили смо милијарду долара, а у наредним недељама влада ће направити план фискалне консолидације која ће "оборити" буџетски дефицит, чиме ћемо смањити потребу за задуживањем у наредном периоду и ићи на "обарање" јавног дуга.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, обраћање у Скупштини Србије, РТС