Password: Milosevic

Слободан Унковски У време првих пуцњава у Тетову, једна ТВ екипа је питала неке Албанце, ту на тргу - против кога се буните? А они кажу: 'Ми се боримо против Милошевића'. У том тренутку Милошевић је у затвору, а Тетово у Македонији.

Слободан Унковски, македонски редитељ, "Блиц"

Велики амерички и мали великосрпски империјализам

Младен Шварц Слободан Милошевић посљедњи је у нашем окружју тврдоглаво одолијевао америчком империјализму и ми то унаточ његова властитог великосрпског миниимперијализма, због којега је испаштао и народ Хрвата, знадемо штовати.

Младен Шварц, први триумвир Нове хрватске деснице

Сећам се да се не сећам

Горан Иванишевић Не сећам се да сам потписао писмо. То не значи да не бих потписао, али се заиста не сећам. Ја сам против Хага, ја сам за генерале. Потписујем оно што хоћу, иако сам свестан да ће Влада да потпише оно што она хоће.

Горан Иванишевић, тенисер, о писму спортиста који су осудили хрватску владу због сарадње са Хагом, "Слободна Далмација"

Много ги сакам(е) парите

Зоран Ђинђић Када сам био у опозицији, Европска унија је обећала три милијарде марака у кешу за збацивање Милошевића. Где су оне сада?

Зоран Ђинђић, премијер Србије, "Шпигл"

Много ги сакам(е) парите

Борка Вучић Ми смо износили само 'сићу'. Више су новац доносили и односили други!

Борка Вучић, банкарка, "Репортер"

Много ги сакам(е) парите

Радмила Хрустановић Неки Београђани ми свашта траже. Хоће да им доделим стан или да им дете упишем на факултет. Зову ме кући телефоном, долазе на врата да приватно попричамо, а неки су ми, чак, тражили и паре на зајам.

Радмила Хрустановић, градоначелница Београда, "Данас"

Губљење (мушке) снаге

Велимир Илић Ружно је да ми прислушкују телефон, да полицајци у цивилу, који су и јуче били испред моје куће, бележе ко ми долази у посету. Стварно није коректно да једни друге шпијунирамо и да на то губимо снагу.

Велимир Илић, копредседник Нове Србије, "ФоНет"

Кратко, брзо, нелогично

Зоран Анђелковић Баки Социјалисти организују митинге, а радикали позивају на туђу свадбу. Заједнички је само термин. Мало нелогично, зар не?

Зоран Анђелковић Баки, генерални секретар СПС-а

That's your problem?

Теофил Панчић Николај [Велимировић] је трећеразредни банални провинцијски мислилац школе надри-православља. Знам да се многима ово неће допасти, али то је искључиво њихов проблем.

Теофил Панчић, колумниста "Времена"

That's your problem?

Душан Ковачевић Гледам овог Теофила [Панчића] и не знам... да ли је паметнији или лепши?!

Душан Ковачевић, драмски писац, "Студио Б"

Бееееее... 92!

Изјаве.нет Нема потребе да поред три програма РТС-а постоји и Б92. А и само име Б92 је неприкладно: у X међународној квалификацији болести са Б92 означена је тешка заразна болест која се зове Sequelae leprae (последице губе).

Веселин Шањевић, доктор, "Блиц недеље"

Сорос-наук?

Зоран Анђелковић Баки Ко не учи веронауку ићи ће на оно, како се зове, отворено друштво...

Зоран Анђелковић Баки, о предмету који ће се бавити "људским правима, толеранцијом и демократијом", "Студио Б"

Драган, човек кога нема

Драган Којадиновић Добро, може и тако да се гледа, али сам срећан што ме нема.

Драган Којадиновић, бивши директор Студија Б, у "Српској речи" одговара на питање "Да ли то значи да сте жртва и ових нових власти?"

Геј(т)ови

Иван Ивачковић И шта сад казати младој генерацији, међу чијим се софистициранијим представницима, без шајкача и кокарди, налази пуно оних који ће, ни криви ни дужни, поверовати у овакве глупости... Да је Бил Гејтс човек, а Голден Гејт мост?

Иван Ивачковић, рок-критичар, "Данас"

Знање-имање

Миливоје Глишић Влајко Стојиљковић је врло непосредан човек, има отворену српску душу, склону метафорама и заобилазним иницијативама. Једном - аутентична прича - повезао је колима угледну новинарку са коктела и када је дошло време растанка, на Теразијама, упитао је посленицу јавне речи колико има година. Дама је одговорила. Пошто му се учинило да је пролаз слободан, Влајко се похвалио: Имао сам и млађе!

Миливоје Глишић, колумниста, "НИН"