Верујем али се не надам

Горан Богдановић Када се погледа колико је новца у последњих 12 година Србија издвојила за Косово, то би требало да буде најравијенији регион у Европи, а не само у Србији и на западном Балкану. Али ја, ипак, верујем у ову држави и сви они који су злоупотребили новац биће адекватно кажњени.

Горан Богдановић, бивши министар за Косово и Метохију, "Инсајдер" на ТВ Б92

Сметње на (финансијским) везама

Бојан Стојановић Хвала грађанима и Влади Србије на новцу, али "сателити" који су имали хипотекарно право да одлучују о судбини косовских Срба некако су слали лоше сигнале. Примопредаја информација и средстава била је потпуно накарадна. Креирана је како су они ["сателити"] мислили да треба. И сада је ту неко прошао добро, неко мање добро, а као народ смо, генерално, сигруно изгубили.

Бојан Стојановић, градоначелник Грачанице "у косовској администрацији", емисија "Инсајдер" на ТВ Б92

Пословно пријатељство из теретане

Оливер Дулић Раста Томажича, власника компаније "Нуба инвеста", упознао сам 2007. док сам био председник Скупштине, био је у посети с групом инвеститора. Никада ми није био у кући, али сретали смо се. Тренирамо у истој теретани, имамо заједничке пријатеље, али баш због тога је морао да поштује процедуру.

Оливер Дулић, бивши министар, који је под истрагом због протежирања словеначке фирме "Нуба инвест" с једним запосленим, "Блиц"

Ој, Добрице, тија реко (волесмо се, ја одреко)

Светислав Басара Нисам ни знао да су [Пекић и Киш] били у лектири, јер сам баш одавно завршио школу. Ако су заиста изгнани, онда је то зато да би се у лектири нашли неки други писци, претпостављам патриотскији од Пекића и Киша. Са друге стране, Добрица Ћосић је остао дуговечан као "државни писац". Против њега нема борбе. Он шта науми, то и оствари. И то ради као његова омиљена река, Морава: лагано односи део по део оранице, шири се по српској равници, по Београду, а да је неким случајем научио неки страни језик, раширио би се и по свету.

Светислав Басара, писац, интервју поводом романа "Дуговечност", "Б92"

Одавно положио све дебате

Мило Ђукановић Дебату о питањима о којима би са мном желео да разговара господин Лекић, обавио сам са Слободаном Милошевићем и Војиславом Коштуницом, који су његови [Лекићеви] ментори. Сматрам да сам ту дебату обавио успешно. [...] Не бих хтео да повредим ни нове Лекићеве менторе, чији је он најамник [...] - председнике Нове српске демократије и Покрета за промјене, Андрију Мандића и Небојшу Медојевића.

Мило Ђукановић, председник ДПС-а, наводећи разлоге одбијања ТВ сучељавања са челником опозиционог Демократског фронта Миодрагом Лекићем , "Бета"