За незаборав и кратко сећање

Светислав Басара Да нема Ивице Дачића, требало би га измислити и потом моментално заборавити. Али Ивица је ту, и то поодавно, и једноставно не дозвољава да падне у заборав. Наумио је, изгледа, да каријеру крунише усељењем у пустолину на Андрићевом венцу - што је сан свих српских политичара - и здушно ради на томе.

Светислав Басара, писац, колумна у листу "Данас"

(Не)знани јунак нашег доба

Радован Караџић Уместо што сам оптужен за злочине у нашем грађанском рату, требало би да будем награђен - зато што сам учинио све што је у људској моћи да до грађанског рата не дође и умањим патњу људи, зато што сам потписао и спровео бројна примирја, и заустављао нашу војску пред победама, и стално трагао за миром, и прихватио четири од пет мировних планова.

Радован Караџић, бивши председник РС, уводна реч приликом изношења одбране у Хашком трибуналу, "Танјуг"

Ко то тамо суди на кило

Драгана Бољевић Ефикасност је била схваћена као рад "на кило" - што више пресуда у што краћем року, [...] иако је ефикасност, по европским стандардима, доношење квалитетних одлука у разумном року, након правичног расправљања. [...] Грађански предмети судили су се у судским јединицама и ту је путовао ко год је стигао - ако можете да замислите онај аутобус из "Ко то тамо пева", могло је у таквом аутобусу да се суди - зато што су ту путовали судије, записничари, странке, сведоци.

Драгана Бољевић, председница Друштва судија Србије, о реформи правосуђа 2009. године и последицама, "Око магазин" РТС-а

Одвраћање (од крађе) на Одвраћеници

Томислав Николић Они који су вас до сада крали полако ће престати то да раде, а нови неће почињати, јер ће видети судбину оних који су до сада крали. Остајаће више народу, све је то у ствари народно.

Томислав Николић, председник Србије, при обиласку деонице регионалног пута од места Одвраћеница на Голији ка Рашкој, "Танјуг"

Све по платном списку

Рада Трајковић Зар ви мислите да је лако када чујем [...] Слободана Самарџића који каже да је неморално да Срби примају плате косовске и српске. Да ли је морално да Срби дозволе да имају и косовске и српске таблице? Да ли је морално да плаћамо дажбине и једним и другим? [...] Није могуће говорити озбиљно о било каквој стратегији за Косово када након када након објављивања информација о дуплим платама један потредседник владе [Вучић] изађе и [...] тражи да се то укине.

Рада Трајковић, директорка Дома здравља у Грачаници и "посланица Јединствене српске листе у Скупштини Косова", "Кажипрст" на ТВ Б92