Социјалиста и џентлмен

Милутин Мркоњић Нажалост, немам те милионе! Да их имам, шетао бих бољу рибу од Ане Бекуте.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а и министар саобраћаја, "Информер"

Ал' се некад добро критиковало, баш

Борис Тадић Видели смо изјаве да ако ЕУ постави услов - или чланство или Косово, да ми онда нећемо ићи у Унију. То је у моје време говорио један министар и онда је трпео моју критику.

Борис Тадић, председник ДС-а, поводом састанка Дачић-Тачи у Бриселу, "Прес"

Кишељење осмеха

Ивица Дачић Седели смо у кабинету Кетрин Ештон, она у средини, ми са стране са својим преводиоцима. На састанку није било икакве присности, осмеха и сличних момената, већ је то био један сусрет који треба да буде увод у даље разговоре који ће бити свакако комплексни.

Ивица Дачић, премијер Србије, после сусрета с "косовским премијером" Хашимом Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон у Бриселу, "Прес"

Навлачење боксерске рукавице

Емир Кустурица Чуо сам и да се премијер руковао с Тачијем. Ту храброст вероватно имају само наши политичари, јер би се свако други уплашио од руковања са особом која се сумњичи да је учествовала у ланцу трговине органима. Ипак, на Дачићевом месту ја бих навукао рукавицу, јер ко зна каквих зараза има на тој руци.

Емир Кустурица, режисер, "Прес"

Понижени али неувређени (Све ће то народ позлатити)

Александар Вулин За нас је велики успех што смо видели Тачија за преговарачким столом [...]. Надам се да ће међународна заједница умети то да цени - јер није лако седети с човеком који је, иако незванично, оптужен за најмонструозније ратне злочине. [...] Хајде да замислимо ситуацију да је председник Владе Дачић незванично осумњичен за нешто слично. Ко би разговарао с њим? Нико. [...] Ово је веће понижење за нас [владу], него за наш народ. Овако је јефтиније.

Александар Вулин, директор Владине Канцеларије за КиМ, коментаришући сусрет Дачић-Тачи у Бриселу, "Један на један" РТВ-а

Стара добра времена

Небојша Стефановић Раније су се места делила по партијској линији.

Небојша Стефановић, потпредседник СНС-а, на питање како плесачица и учесница ријалитија може да буде асистенткиња директору ЕПС-а, а естрадни менаџер кандидат за директора Цивилног директората за ваздухопловство, Б92

Европски покер аутомат

Чедомир Јовановић Српски политичари годинама Европу замишљају искључиво као банкомат.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Шта радите, бре" РТС-а

Зашто ме је послушао

Борис Тадић Део наше политичке културе је и да људи одбијају највише функције. Ако могу сликовито да вам објасним [...] на избору министра финансија - као председник ДС-а позвао сам Дејана Поповића, нашег уваженог финансијског стручњака, [...] он је то одбио. Одбили су и Бошко Живковић, Гордана Матковић из својих разлога [...]. Позвао сам Мирка Цветковића, и он је одбио. Сада можда имам кривицу што сам га убедио да прихвати - јер му се ово данас не би дешавало.

Борис Тадић, председник Демократске странке, "Око" РТС-а

Шпанска крагна (у режији Европске уније)

Борис Тадић Сусрет господина Дачића с Кетрин Ештон и Тачијем у Бриселу је нешто добро. Нећу да се понашам као господин Дачић који је моје руковање с Хашимом Тачијем [на Кроација самиту у Дубровнику] прогласио поразом наше политике. То је добро и треба да наставе тим путем. Надам се да сада неко разуме зашто сам се ја руковао с Тачијем.

Борис Тадић, председник Демократске странке, "Око" РТС-а

Сусрет нумизматичара и филателиста (Све је твоје моје)

Ивица Дачић Током сусрета није било државних симбола. Ја сам носио своју значку, а и Тачи је носио неку значку, али моја је била већа. [...] Рекао сам Тачију - колико је Косово твоје, толико је и моје.

Ивица Дачић, премијер Србије, приликом сусрета с "косовским премијером" Хашимом Тачијем у Бриселу уз посредовање високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, "Блиц"

Антинационалној елити преписујем строгу дијету

Вук Драшковић Народ се обмањује причама о територијалном суверенитету и интегритету, док се на косовској причи тови патриотска антинационална елита. [...] Мислим да Србија мора да добије свог де Гола [...] који ће рећи да прихвата нестатусни део Ахтисаријевог плана као основ за даље преговоре. Онај ко то уради, задужио би Србију и извео из слепе улице. Србија нам је на умору.

Вук Драшковић, председник СПО, истичући да је "Косово специјални сусед Србије", емисија "Хоћу да знам" на ТВ Б92