Хвала ти, Катрин (што сам био фин)

Ивица Дачић Прво сам од Тачија затражио да нас двојица сами седнемо, без посредника [...]. Рекао сам му и то да сам ја из Призрена и да је Косово моје колико је и његово [...] и да не мора да се плаши моје евентуалне кандидатуре на косовским изборима, али да могу да га подржим на изборима ако се договоримо. [...] Рекао сам му - знаш ли ти да би ја сад требало да те ухапсим? Али нећу, због добрих односа да Европском унијом. Е, тада смо се сви смејали, и Тачи и Кетрин Ештон и ја.

Ивица Дачић, премијер Србије, објашњавајући како је "на свој начин" покушавао да опусти озбиљан и тежак разговор с Хашимом Тачијем у Бриселу, "Блиц"

Када се испречи Марадонина Божја рука

Ивица Осим После пораза од Енглеза са 4:1 [1988] сви су се окомили на мене. Као сада на Михајловића. Али, имао сам заштитника, [...] Миљана Миљанића, који је био велики ауторитет и увек хладну и трезвену главу. Стајао је као стена иза мене. Зато сам и наставио селекторски рад, подсећам да смо [на СП 1990] у Италији стигли до пете позиције на планети, можда смо могли и који степеник више, али испречила се пенал завршница у дуелу са Марадонином Аргентином.

Ивица Осим, бивши селектор фудбалске репрезентације СФРЈ (1986-1992), "Вечерње новости"

Непотребно је залуђивати већ залуђен народ

Ивица Осим Ја сам увек полазио од најцрње варијанте у свим квалификацијама. Тако је морао и Синиша [Михајловић]. Јер, све што се касније добро уради, онда је само добитак. Сигурно је хтео да направи нешто екстра, међутим, изабрао је погрешан пут да буде у жижи јавности. Сва она гужва око певања химне и патриотизма, то су већ поодавно прочитане методе. Мало је са тим закаснио. Непотребно је у овим временима залуђивати народ паролама.

Ивица Осим, бивши селектор фудбалске репрезентације СФРЈ (1986-1992), "Вечерње новости"

Антихистерична чуваркућа

Гоца Тржан Мушкарци су к´о хистеричне женетине постали. Фуј! Када је мушкарац као хистерична женетина, од тога нема ништа горе, а све их је више. Ваљда зато што смо ми преузеле на себе улогу стамених и чврстих особа, као чувари куће. Мушкарци су све више: "Шта ћу, немам посао?", и тако кукумачу по цео дан.

Гоца Тржан, певачица, у емисији "Магазин Ин" на ТВ "Пинк", "Пулс"

Позитивно је кад је мање негативно (важи и обрнуто)

Светозар Маровић Постоји Бог, не постоје духови. Позитивна тешко може бити с нама, а ако није с нама, онда тешко може бити позитивна. Позитивно онда није позитивно него је више негативно. Ако је негативно, онда позитивно није позитивно. Када нема позитивног ни негативног, нема ништа, а када нема ништа, нема ничега.

Светозар Маровић, потпредседник ДПС-а, према црногорским "Викенд новинама"

Српски фудбал је уништив, али је зато Толе неуништив

Блиц Од 2006. [...] бележи углавном нуле. Изузетак је ангажовање Радомира Антића и одлазак на Мондијал 2010. Али, растанак с њим и гажење уговора олакшаће наш фудбал за 2,5 милиона евра и покварити кратку идилу. Све пре и после тога су промашаји.

Огласио се два дана после скопске бламаже на сајту ФСС, дакле у разговору са самим собом: "На изборној скупштини рекли смо да одлазак у Бразил није морање, него на Евро 2016. Селектор ужива подршку и на добром је путу".


Блиц, портрет Томислава Караџића, председника ФСС