Бакир на ратној стази

Бакир Изетбеговић Поново грубо насрћете на моју земљу и вређате грађане Босне и Херцеговине. Босна неће нестати, ни брзо ни полако. [...] Управо изјаве попут ове [Николићеве], злокобно подсећају на речи оптуженог злочинца Радована Караџића да ће 'БиХ бити пакао, а муслимански народ нестати', изговорене у Парламенту Републике БиХ, у предвечерје агресије на моју земљу, октобра 1991. године.

Бакир Изетбеговић, председавајући Председништва БиХ, отворено писмо Томиславу Николићу због изјаве на ТВ "Сител", уз "отказивање трилатералног сусрета у Турској" у новембру који није био ни заказан, "Бета"

Чишћење и одвоз смећа (комуналац у акцији)

Млађан Динкић Не интересује ко ће победити на изборној скупштини у Демократској странци. За ова три месеца од када је формирана нова влада, уверио сам се као министар финансија које су смеће оставили кадрови ДС-а, па је и беспредметно причати о њима.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, "Курир"

Певачна нам мајка

Ивица Дачић Ваљда је боље да певам него да кукам. Желим да живим животом овог народа. Ја не правим музичку каријеру. А сада се многи љуте кад нећу да певам. Уосталом, Харис Џиновић ме зове "колега".

Ивица Дачић, премијер Србије, о својој склоности да често запева, "Упитник" РТС-а

Јачи од судбине и Тачија (али не и од међународне заједнице)

Ивица Дачић Ја сам против тог Тачија ратовао, да није било међународне заједнице вероватно бих га победио.

Ивица Дачић, премијер Србије, о сусрету са "премијером Косова" Хашим Тачијем, "Упитник" РТС-а