Слободна трговина (без надзора УН)

Бернар Кушнер Никада нисам чуо о трговини органима када сам био на челу [УНМИК-а]. Ја никада нисам видео ту жуту, или зелену, или љубичасту кућу. [...] Али ми верујте, са медицинске тачке гледишта [...] да транспортујете орган, и да направите добру операцију је тешко. На Косову у то време, то је било немогуће.

Бернар Кушнер, бивши шеф УНМИК-а, на питање новинара "Гласа Америке" Будимира Ничића да ли је у међувремену сазнао нешто о трговини органима, Б92

Добар идеолог, а лош реформатор

Драган Ђилас Грешка [Кокана] Младеновића је што се поред директорске функције и даље бавио уметничким радом, и у будућности се то неће дешавати. [...] Жао ми је што смо изгубили доброг директора, који је покушао да промени неке ствари не увек на адекватан начин - али са добром идејом.

Драган Ђилас, градоначелник Београда, поводом оставке управника Атељеа 212, "Бета"

Права (радника) која послодавци не могу да плате

Милан Кнежевић Једини ко може да заштити раднике смо ми, послодавци - који креирају радна места. [...] Највећа корист за раднике је опстанак послодаваца, ако се одатле не крене - можете ви донети хиљаду права која се не могу експлоатисати. [...] Ово није Кардељево доба и министарство [рада] неће нама диктирати уређеност односа. Послодавци и радници ће се договарати, а држава треба да буде модератор.

Милан Кнежевић, потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, критикујући предлог Закона о раду, "Око" на РТС-у

Незадовољство и апатија као судба клета

Загорка Голубовић Овај период доживљавам као најгори у животу, не поредећи га наравно са ратним периодом. [...] Отпор је био јак [деведесетих], [...] могао си да окупиш људе. Данас је тешко окупити људе око било чега. Сви кажу да нам нема помоћи и схватају ово као судбину од које не можемо побећи. [...] Од почетка двехиљадитих до данас апатија и незадовољство су са правом расли, јер је некада постојало оправдање да је превише рано да се испуне обећања, а сада је јасно да нико обећања ни не жели да испуни.

Загорка Голубовић, антрополог, "Хоћу да знам" на ТВ Б92