Имати (Готовину) и немати (Наташу)

Аца Лукас Поводом нашег патриотског бусања у прса, једно кратко питање: Зашто Хрвати немају, а ми имамо Наташу Кандић? То што се наша естрада острвила на певаче из Хрватске зато што су урадили нешто што је више него логично и нормално, наш је проблем. Проблем је и што се ми одавде оглашавамо углавном и готово увек касно и погрешно! Зашто нама смета када неко велича и брани своје?! Мени не смета, али смета ми што ми своје не бранимо. Када кажем ми, не мислим на себе, јер ја, као и моје хрватске колеге, такође подржавам хашке оптуженике, али наше, и сигуран сам да њима то не смета, као што ни нама "не смета" то што они подржавају своје.

Аца Лукас, фолк певач, "Курир"

Нисам, нисам, јесам била

Маја Гојковић Нисам на путу. Нисмо се нудили СНС-у. Била сам члан СРС-а и формирала сам и изабрана сам за председницу НП-а. То је то.

Маја Гојковић, председница Народне партије, на свом профилу на "Твитеру", "Вечерње новости"

Примећени у друштву двојице непознатих

Млађан Динкић Посланичка група ДС у јеку расправе о буџету - Борко [Стефановић], генетичар [Миодраг] Стојковић и још два анонимна лика. Расуло...

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, на свом профилу на Твитеру уз пратећу фотографију, "Танјуг"

Самостална занатска радња

Млађан Динкић Ово је била једна од најдосаднијих [скупштинских] расправа о буџету којој сам присуствовао последњих година. Али, срећан сам због тога, јер је посао добро занатски обављен.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, "Танјуг"

Суштаствена форма

Мирко Цветковић Проблеми буџета [за 2013. годину] су од суштине па до форме.

Мирко Цветковић, посланик ДС-а и бивши премијер, "Шта радите, бре?" РТС-а