Централносрбијанска република

Душан Петровић Централна Србија треба да добије надлежности и институције какве имају Војводина и Београд - парламент, буџет и извршну власт. [...] Републичка власт би и даље задржала ингеренције у [...] одбрани, спољној политици, унутрашњим пословима, монетарној политици [...]. Главни град те нове јединице [...] може да буде Топола, историјски, или Алексинац, географски, или Куршумлија, економски, [...] али то није суштински битно.

Душан Петровић, посланик Демократске странке, "Блиц"

Накострешеност

Иван Тасовац Као гест подршке министру културе Братиславу Петковићу и његовом тиму, оркестар ће убудуће наступати под називом ФИЛ хармонија ИЗ БЕОГРАДА, Министарство културе и ситних колачића. [...] Под хитно увести историју бозе и прављење жита са шлагом као обавезне предмете на мастер студијама менаџмента у култури. Хвала.

Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније, на "Твитеру", "Блиц"

Клуб мислилаца

Зоран Дракулић Ми смо јуче на Скупштини клуба "Привредник" под тачком "разно" прокоментарисали читав случај [хапшења Мишковића] и заузели став да у овом тренутку наш клуб не треба да реагује, већ да [у јавности] свако од нас у своје име каже оно што мисли.

Зоран Дракулић, власник фирме "Ју поинт", "Један на један" РТВ-а

Добро нам не дошли

Ангела Меркел Ми, у овом моменту нећемо доносити одлуке о почетку приступних преговора са другим земљама. За то, према нашем мишљењу, још није дошло време. Убудуће треба брижљиво проверити да ли је кандидат за приступ ЕУ способан за испуњавање стандарда у вези са конкурентношћу. То је неопходно, јер ће у Европи тако моћи и даље да егзистирају европски стандарди и вредности.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, у Бундестагу, РТС

Кусање горких плодова

Александра Јерков Остаје горак утисак што се хапшењима [Мишковића и сарадника] лицитира у медијима. То значи да та борба није системска - и за време Коштуничине владе било је хапшења која су служла само томе да се повећа рејтинг странке, или личности. [...] Чуди ме да су сви они који су до сада ухапшени заправо они који су политички сукобљени са Српском напредном странком.

Александра Јерков, портпарол ЛСВ, "Хоћу да знам" на ТВ Б92

Пруга уског колосека (ка Бриселу)

Сузана Грубјешић Свима је јасно да више није могуће водити политику на два одвојена колосека - један ЕУ, други Косово, јер су се они испреплетали и постали један.

Сузана Грубјешић, потпредседница Владе Србије за евроинтеграције, "Танјуг"