Раст увоза ће бити већи од 2,2 милијарде евра

Млађан Динкић Очекујем раст извоза у 2013. за више од 2,2 милијарде евра, чиме ће укупан обим извоза достићи 10,8 милијарди евра. [...] У такав раст нису се рачунали ефекти покретања Железаре Смедерево и пољопривредне сезоне, услед чега би експорт Србије у идућој години могао да порасте и више. [...] Расту ће допринети увећање извоза "Фијата" од 1,6 милијарди евра, као и Рафинерија нафте у Панчеву од 600 милиона евра.

Млађан Динкић, министар финансија и привреде, РТС

Нема алтернативе животу Србије

Обрад Кесић Србија мора да живи, независно да ли ушла у ЕУ или не. [...] Чак да ова и нека будућа власт испуне све будуће услове који ће се поставити, и Србија уђе у ЕУ, да ли то значи да ће сви проблеми бити решени? Проблем је што се ЕУ нуди као рај [...]. Овде недостаје одговорност политичке елите да решава проблеме [...] и нема гаранција да је дезинтеграција СФРЈ завршена са Косовом. И они који дају гаранције [...] да се неће мењати границе у будућности, то су исти они који су мењали границе.

Обрад Кесић, политички аналитичар из Вашингтона, изјава за ТВ "Пинк", "Између два петка" Радио Београда 1

Истурено одељење Бечке школе

Чедомир Јовановић Имам довољно година да бих знао где су границе пристојности, и довољно парламентарног искуства да бих схватио који језик Ви једино разумете. Није довољно, господине Стефановићу, скинути доњи веш - па постати ...

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, у обраћању председнику Скупштине Србије због чега је прекинут и добио опомене, РТС

Носилац копаоничке споменице 1995-те

Драган Марковић Палма За Нову годину сам 17 година на Копаонику. Али шта је поента? Кад се промени власт у Србији, онда се мења и структура гостију. Једино ја и још неколико нас, Коле [Миодраг Костић], Тодор [Мирко Тодоровић] и још неки, смо стални. А ови који дођу на власт, они постану неки нови гости хотела "Гранд".

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, "Блиц"

Носилац нечиталачке певачке значке

Драган Марковић Палма Ивица Дачић је најбољи министар полиције, а певаће [...] и кад оде у пензију. Он не може никада да пропадне! Зна преко 200 песама да не чита. [...] Били смо недавно на једној свадби, било је 400 гостију и ја сам му рекао да пева. Он каже: "Немој, видиш да ме критикују". Ја кажем: "Ко те критикује?! Има да певаш да виде људи да си ти обичан човек". И, певао је.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, "Блиц"