Споменик једне младости

Светислав Басара Испод тог споменика нам је младост прошла, ту смо седели, пијуцкали, тамбурали - а после су то забранили да се не би узнемиравале [Титове] сени. [...] Мислим да је будаласто на сваких 20 година мењати имена улица и рушити споменике. Оно што су Тито и његови урадили не може да се избрише уклањањем споменика.

Светислав Басара, писац, о уклањању Титовог споменика из центра Ужица 1991. године, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Басара није мењао странке, већ су странке мењале Басару

Светислав Басара Нисам ниједну странку променио. Само се цепала странка у којој сам био. Био сам члан ДС-а, па ДСС-а, па ДХСС-а, па сам се онда вратио у ДС. Нисам био зверка ни у једној о тих странака. Ако се распадне једна странка, то није промена странке - већ распадање. Нисам био једино у ЛДП-у, [...] ни у радикалима.

Светислав Басара, писац, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Мирни дани у Никозији

Светислав Басара У амбасади је био један компјутер који се упали, и док службеница попије кафу и доручкује, систем се подигне. Први ауто амбасаде био је "волво 940" са неисправном електроником [...]. Приликом предаје акредитива, није хтео да упали - па ме је почасни вод војника испред председничке палате погурао [...]. На крају су наши бизнисмени скупили паре и купили један пристојан аутомобил.

Светислав Басара, писац, о својим амбасадорским данима на Кипру, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Магарци који нису гуске

Светислав Басара Још од СФРЈ је овде повишена борбена готовост, јер "непријатељ не спава". Увек је неки велики циљ испред нас због којег се мора занемарити што људи упадају у шахтове на улици, што су путеви ко орање. [...] Јуримо као магарци у магли, опседнути великим причама и идејама.

Светислав Басара, писац, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Носилац Добричиног (партизанског) прстена

Светислав Басара Добрица Ћосић је [осамдесетих] био неоспорни лидер опозиције. Око њега се окупљало све оно што се одупирало једнопартијском систему. [...] Једном приликом причало се о ратним временима и партизанима, [...] а он ме је "провалио" као потенцијалног партизана. Сада, после свега, да ми је 20 година и да је 1941. сигурно бих отишао у партизане.

Светислав Басара, писац, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Да је Вук имао диктафон

Светислав Басара Најмања штета Вукове работе је реформа писма, коју је је он украо од Саве Мркаља. Дакле, имамо лаж у самом почетку. [...] Оно што је радио Вук Караџић [сакупљајући поезију], то може сада оним малим [уређајем] што снима.

Светислав Басара, писац, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Увек ће бити боље за две године

Драган Великић Није нам нада да се изједначавамо с другима у несрећи и лошем. То не води ничему. Ми смо перманентно у кризи, мада нисам сигуран да је свуда боље. И увек нам [политичари] говоре и обећавају да ће бити боље за две године - као када на тркама паса пусте механичког зеца, ови трче и дахћу, само што га не ухвате.

Драган Великић, писац и дипломата, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Балкан који пркоси географији

Драган Великић Постоје стереотипи где почиње Балкан. Швајцарци тврде да почиње у Салцбургу. Менталитетски, он је много шири од своје географије, и то је добро.

Драган Великић, писац и дипломата, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Пробој из медијског обруча

Драган Ђилас Ја динара нисам узео од ове земље, а њима [Курир] нећу да платим рекет. Ево, у ДС има 100 лопова, али осталих 190.000 људи је поштено. Ми се пробијамо кроз медијску блокаду колико можемо. Нисам ни директор фирме "Крокус" у Чешкој, као што пишу.

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, о тужби против "Курира", "Кажипрст" на ТВ Б92

Држите ме у (не)извесности

Драган Ђилас Најављују се хапшења, истраге, мене називају Хитлером [...]. Ја бих лично реаговао да некога назову Хитлером, али овде нико не реагује - ни невладине организације, ни власт, ни медији. Ако треба да ме хапсите - хапсите ме сутра, али немој сада да ћутите.

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, "Кажипрст" на ТВ Б92

Драго ми је што ми је жао

Драган Ђилас Велики проблем Вучићу и Дачићу је што не могу да кажу да је Платформа [о КиМ] лаж и обмана, популистичка и нереална, да нуди прекид преговора. [...] Мени је жао што СНС и СПС немају снагу да то гласно кажу, али ми је драго што су одбацили Николићеву политику.

Драган Ђилас, председник ДС-а, о (првобитној) Платформи за КиМ председника Николића, "Кажипрст" на ТВ Б92

Лучоноша (светлоносац)

Драган Ђилас Томислав Николић је 20 година спроводио политику обмане народа, да не кажем лажи. Све што је причао - ништа се није десило, а сада поново прича нешто друго. Народу треба неко да каже шта нам се спрема за шест месеци. Ако не добијемо датум за шест месеци, нећемо га добити годину и по дана. Ако се угасе преговори, угасиће се светло у Србији.

Драган Ђилас, председник ДС-а, о приступању ЕУ, "Кажипрст" на ТВ Б92

(Европејско) путешествије по Сербији

Драган Ђилас За нас Европа није нека награда и нешто од чега добијеш 100 милиона евра из неког фонда. Европа су вредности. Није идеја да Србија уђе у Европску унију, већ да Европска унија уђе у Србију, да дође тај начин функционисања, живота...

Драган Ђилас, председник ДС-а, "Кажипрст" на ТВ Б92

Мисао и одјеци

Миломир Марић Постоје те "чувене" реченице као она Светог Саве - да је Србија запад на Истоку и исток на Западу. Али ту реченицу није написао Свети Сава, него неки средњошколски професор из Краљева у "Политикиној" рубрици "Одјеци и реаговања", у време Слободана Милошевића. Професор Сима Ћирковић је изгубио деценију да нађе ту реченицу.

Миломир Марић, новинар и водитељ, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Хватач и бацач флашице из сус(ј)едства

Никола Селаковић Мој однос са студентима увек је био феноменалан. На том предавању сам говорио о томе како сваки грађанин Србије може да помогне својој држави на тај начин што ће куповати домаће производе. Бацањем те флашице студентима сам сликовито илустровао и на делу показао како се помаже Србији.

Никола Селаковић, министар правде, о томе зашто је као асистент на Правном факултету узео од студента флашу воде хрватског произвођача, "Телеграф"

Како да упропастите сопствену фирму и себе

РТС Приликом пријаве пореза, власници словеначких фирми моћи ће да упишу и трошкове које су имали због давања мита. За то дело у Словенији предвиђена казна до пет година затвора, па је мало вероватно да ће неко сам себе пријавити.

РТС, преносећи писање љубљанског листа "Дневник"

Резервација места у будућој влади

Драган Ђилас Следећа власт сигурно неће бити без Демократске странке. С једнима никада нисмо били на власти, а они са којима смо чинили власт су нас преварили.

Драган Ђилас, председник ДС-а и градоначелник Београда, "Кажипрст" на ТВ Б92

Исти ја (не звао се ја Сунђер Боб)

Вук Јеремић Пао сам од смеха данас на Тајмс Скверу [фотографишући човека у костиму Сунђер Боба].

Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН 2012-2013, на "Твитеру", "Блиц"