Нагр(а)ђени за кооперативност

Никола Селаковић Питао сам председника Теодора Мерона ко је крив за злочине над Србима у "Олуји". Избегавао је да ми током разговора одговори и када сам трећи пут поставио то питање - он се само цинично насмејао. После је рекао да је за све криво тужилаштво, а тужилаштво [трибунала] тврди да је крив суд.

Никола Селаковић, министар правде и државне управе, о посети Хашком трибуналу, "Утисак недеље" на ТВ Б92

Поштују законе само ако нису српски

Ивица Дачић [Хашим] Тачи може да постави своје царинике на административним прелазима и каже да морају да се поштују закони Косова, а сада када морају да се поштују закони Србије - дајте да преговарамо. Нема преговора са терористима - то су нас научили са Запада.

Ивица Дачић, премијер Србије, о акцији уклањања споменика "борцима ОВПБМ" из центра Прешева, "Танјуг"

Алајбегова јабука

Расим Љајић Борба против корупције не може бити јабука раздора [у владајућој коалицији]. Не видим никог ко би смео, и да хоће, да стане на пут овој борби. Сви смо свесни да је то рак-рана друштва - добро смо и живи колико се крало у земљи деценијама. Крао је ко је стигао, ово је била Алајбегова слама.

Расим Љајић, министар спољне и унутрашње трговине, "Седмица" на РБ1

Ратници подземља

Рагми Мустафа Припадници ОВПБМ су ратници против снага система СРЈ. Они су дали допринос распаду система из деведесетих година и амнестирани су. [...] Ако дође до цепања територије Косова, онда ће се Албанци Прешевске долине ангажовати да буду део територије Косова.

Рагми Мустафа, председник општине Прешево, о споменику "борцима ОВПБМ" у центру Прешева и платформи Албанаца с југа Србије, "Танјуг"

Нисмо срећни, али такав је посао (ни ја га не волим)

Расим Љајић Политички представници Албанаца са југа Србије су се "преиграли". Ово није добро ни за кога - ни ми нисмо са одушевљењем приступили овој акцији. [...] У емотивном смислу, они ће више веровати Тирани и Приштини. У политичком смислу - не морате имати велику памет, не морате познавати политику, али никада не смете бити нереални.

Расим Љајић, министар трговине, о акцији уклањања споменика "борцима ОВПБМ" из центра Прешева, "Седмица" Радио Београда 1

Представа и игре жмурке

Расим Љајић Све је била једна представа да Албанци с југа Србије скрену пажњу на себе [...]. Преговори су се отегли у недоглед [...]. Држава је урадила шта је до ње [...]. Да не бисмо подизали тензије - жмурили смо до сада на једно око, а каткад и на оба [...]. Тај део не може да буде део територије Косова.

Расим Љајић, министар трговине, о акцији уклањања споменика "борцима ОВПБМ" из центра Прешева, "Седмица" Радио Београда 1