Брак из рачуна (са потписом крчмара)

Зоран Стојиљковић Грађани су немоћни, јер немају другу владу - али и зато што су и сами навикли да учествују у трулом социјалном браку из рачуна. Припадници моје генерације, и све оне око ње, имају у својим биографијама да су радили на оним местима за које нису имали формалне квалификације - што је јадно у односу на младе људе који волонтирају до бесвести, не знајући када ће доћи до сталног посла.

Зоран Стојиљковић, професор ФПН, "Таласање - пусти причу", РБ1

Компромација (знам шта сте радили једне ноћи у децембру)

Зоран Стојиљковић Овде се негује КОМПРОМАТ - тај израз за компромитујући материјал сам прочитао пре десетак година и нисам заборавио, иако сам склон лакој деменцији. Значи, ви хоћете нешто да кажете, а ја вас назовем и питам - где сте били и шта сте радили 19. децембра 2011. у 23:34? [...] Дакле, уколико ћете шармирати својим плавим очима унутар мог коалиционог тима и владе, ја ћу то [компромат] "заборавити" у својој ладици.

Зоран Стојиљковић, професор ФПН, "Таласање - пусти причу", РБ1

Горке пилуле (против лудила)

Зоран Стојиљковић Политика нас забавља својим међусобицама, да бисмо заборавили колико тешко и јадно живимо, [...] да нам скрене пажњу са процеса редуковања системске и "високонапонске" корупције. Не желим да нити ја нити било ко учествује у том лудилу. Имаћу став о томе шта је ко урадио, али са горчином.

Зоран Стојиљковић, професор ФПН и председник Одбора Агенције за борбу против корупције, "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1

Ко признаје, пола му се одузима

Александар Вучић Бићу довољно поштен па ћу рећи да је било људи из Тадићевог окружења, попут Миодрага Ракића, који су стављали главу на пањ супротстављајући се неким криминалцима, од ових [Шарићевих] до [Јоце] Амстердама. Али питам Бориса Тадића, код кога су биле институције [...] - где је данас Родољуб Радуловић?

Александар Вучић, вицепремијер Србије и координатор служби безбедности, "Политика"

ЕУ је постала самохрана маћеха

Војислав Коштуница Нисам се ја променио, променила се Европска унија. Променила се и у очима земаља чланица [...], које сада другачије на њу гледају него што су гледале онда када су постале део Европске уније.

Војислав Коштуница, председник ДСС, "Сведок" РТС-а

Пристао сам бићу све што дозвољавају

Томислав Николић Чланство у ЕУ је наш превасходни циљ и учинићемо све што једна држава, народ и понос дозвољавају.

Томислав Николић, председник Србије, после састанка са "председницом Косова" Атифете Јахјагом и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон, "Танјуг"

Уџбеничке (и књишке) мудрости

Томислав Николић На данашњем састанку кретао сам су у оквиру [скупштинске] Резолуције. [...] На жалост, госпођа Јахјага је уз уџбеничку причу о људским правима, инсистирала на томе да две независне државе треба да сарађују. [...] Ја сам рекао да ако настави да инсистира [на томе], дијалог не може ићи у правцу постизања заједничког решења.

Томислав Николић, председник Србије, после бриселског разговора са Атифете Јахјагом уз посредовање Кетрин Ештон, Б92

Из Томиних уста у Атифетине уши

Томислав Николић Ово је прилика да Јахјага чује директно, а не посредством медија, оно што можда не воли да чује - да Србија има своју Резолуцију, коју је донела на основу Платформе [за КиМ], и да нико ко представља Србију не може нити жели од тога да одступи.

Томислав Николић, председник Србије, у Бриселу уочи састанка са "председницом Косова", "Танјуг"

Држава без гарантног рока

Леон Којен Уколико разговори [Николић-Јахјага] буду на линији серије сусрета Дачића са Тачијем, то ће бити наставак [...] кобне политике Србије. [...] Одбраном КиМ не бранимо само историју или Устав, него и интегритет, опстанак и будућност Србије као државе. Ако се све догоди онако како тражи ЕУ, ко нам гарантује да нпр. Мађари у Суботици неће тражити исто што траже Албанци са КиМ.

Леон Којен, професор Филозофског факултета у Београду и бивши преговарач за КиМ, "Кажипрст" на ТВ Б92

(Пре)тучен на поене, али још увек жив

Тим Џуда Нанета му је штета, али ако се не појаве нови докази, он ће преживети. Уосталом, Дачић је показао да је један од највештијих "сурвајвера" српске политичке сцене. [...] У вашем делу света политичари су издржљивији, отпорнији и имају боље амортизере. [...] И Хашим Тачи и Мило Ђукановић су имали кризе и преживели су.

Тим Џуда, британски новинар специјализован за Балкан о случају "Шарић", "Блиц"