Човек који је био превише нормалан (за тадашње услове)

Миломир Марић Читао сам прислушкиване разговоре који потпуно рехабилитују Слободана Милошевића. Он изгледа као једини нормалан човек, окружен лудом породицом, лудим сарадницима и лудим народом, који он покушава некуда да одведе.

Миломир Марић, новинар, о хрватској књизи са пресретнутим разговорима из Карађорђева, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

За заклетву Титу (нису одржали стих)

Мирослав Лазански Ја сам Аци Димитријевићу, генералу Перишићу, па и Вељку Кадијевићу говорио да морају да изврше пуч, јер ћемо ући у рат. Кадијевић је говорио - ако ухапсим Милошевића, доћи ће 100 хиљада лудих Срба са Косова пред Генералштаб. Они [генерали] су морали да изврше заклетву. [Адмирал] Мамула ми је рекао да им је Тито 22. децембра 1979. у Карађорђеву оставио у аманет да сачувају СФРЈ.

Мирослав Лазански, војно-политички коментатор, "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Фама о бициклисти

Александар Димитријевић Милан Панић је био, да простите, један је*иветар. Њега су покојни Душан Митевић и још неки довели код Слобе и испричали причу да је Панић човек са везама. Панић се уживео у улогу премијера СРЈ и министра одбране. Не знам зашто ме то асоцира на данашње време?!

Александар Димитријевић, начелник Управе безбедности Генералштаба ВЈ (1993-1999), "Ћирилица" на ТВ "Хепи"

Млада је страва

Милан Ћулибрк Ми смо од господина Мркоњића више пута чули да само што није пронађен стратешки партнер за ЈАТ - из Турске, Азербејџана, УАЕ. Не могу више да попамтим ко су биле младожење за нашу удавачу - која није ни млада ни згодна, прилично је оронула и у мираз доноси приличне дугове.

Милан Ћулибрк, економски новинар, "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1

Не бих сарађивао ни за "Ајфон"

Ивица Дачић Преживео сам и пети октобар и подметања. Да сам имао везе са криминалом, ја бих се сакрио и трошио богатство. Да ли мислите да сам био сарадник нарко-клана за "Блекбери" телефон?

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова и премијер Србије, "Између две ватре" на ТВ Б92

Халил, руски друг полиглоте Томе

Томислав Николић Док сам био дете дописивали смо се са децом из Русије, односно из тадашњег Совјетског Савеза. Имао сам једног друга из Бакуа. То је био дечак мојих година. Звао се Халил. Касније је то дописивање некако престало, а то је била добра прилика да учим руски, поред енглеског, немачког и француског, које сам учио у школи.

Томислав Николић, председник Србије, у интервјуу за руске медије, "Руска реч"

Без лицитације против Николића и Вучића

Милорад Мирчић Николић је добио пет милиона евра од Мирослава Мишковића за време предизборне кампање 2008, а у исто време је Вучић од Станка Суботића Цанета примио милион евра. Податке до којих је дошао Шешељ тек сада износимо у јавност само зато што смо сада дошли до детаља, непобитних доказа и тачних износа које су добили Николић и Вучић. Једноставно, нисмо хтели да лицитирамо.

Милорад Мирчић, потпредседник СРС-а, "Бета"

Не пијем (оно што поклоним)

Ивица Дачић Ово је за вас, ја не пијем.

Ивица Дачић, председник Владе, поклањајући америчком глумцу Мајклу Медсену флашу "Старе соколове ракије", "Блиц"