Честиту жену нема где да згази воз (гроф Маријан Вронски)

Маријан Ристичевић Стање на пругама је било ужас Божији. Да је Ана Карењина решила да се убије бацањем на нашу пругу, пре би је убио неки стуб који би пао дотрајао поред пруге него што би наишао воз.

Маријан Ристичевић, посланик СНС-а, у Скупштини Србије, портал "Отворени парламент"

Непријатељи Србије су умели да га изаберу

Александар Вулин Србија долази да каже да разуме - да каже да разуме да је волео и када је грешио, Србија долази да каже да можда није сваки пут умео да изабере пријатеље, али су непријатељи непогрешиво увек бирали њега и његови непријатељи су били непријатељи Србије на првом месту, па тек онда његови.

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста, на гробу Слободана Милошевића, Б92/"Танјуг"

Алеја (једног) великана

Александар Вулин Слободан Милошевић је својим животом доказао да његова смрт није била узалудна, а својом смрћу да његов живот није био без смисла. [...] Место на коме је гроб бившег председника је алеја великана.

Александар Вулин, председник Покрета социјалиста, на гробу Слободана Милошевића, Б92/"Танјуг"

Тачка на булевар

Милутин Мркоњић Сигуран сам да ће врло брзо, а то је и моја жеља, један од београдских булевара носити име Слободана Милошевића. Завршио сам, не бих ништа рекао, што би рек'о Аца Вучић, тачка. Немој да се љутите, даље питања нема.

Милутин Мркоњић, потпредседник СПС-а, на питање новинара који грађани желе да изразе поштовање с обзиром да на гробу Милошевића није било готово никога, Б92/"Танјуг"

Вишак камења и мањак Сизифа

Борис Тадић Сећам се карикатуре када Зоран [Ђинђић] гура камен на врх брда, а други политички актери навијају за камен. У Србији врло често све личи на Сизифов посао. Ми имамо 13 година демократију, немамо изграђене институције – а желимо да се понашамо као друштво које има стотинама година демократију.

Борис Тадић, бивши председник Србије и почасни председник ДС-а, "Између две ватре" на ТВ Б92

Војник културе и партије

Борис Тадић Део моје политичке културе је да прихватим оно што од мене захтева организација којој припадам, чак и мимо моје воље. Тако сам прихватио и да 5. октобра преговарам са безбедносним структурама, јер ме је послао и тражио то од мене Зоран Ђинђић. Странка и људи из културе су од мене захтевали да уђем у преговоре око састављана владе [маја 2012].

Борис Тадић, бивши председник Србије и почасни председник ДС-а, "Између две ватре" на ТВ Б92

Не издајемо се ни за колаче

Томислав Николић Србија не може себе да изда ни за какве дарове, колаче нити за политичку каријеру.

Томислав Николић, председник Србије, пред пут у Брисел, РТС