Нека друга (виша) интелигенција

Никола Јуришић Моје лично мишљење о господину Вучићу јесте да је он достигао неки виши ниво свести. То је ниво свести када сте свесни како нешто што говорите утиче на друге људе, у моменту сте свесни шта и како ко размишља, можете да прочитате њихове реакције, више ствари вам се врти у глави у исто време, и можете тачно да позиционирате и унапред нешто кажете неком ко ће после два месеца разумети зашто сте му ви то рекли.

Никола Јуришић, вођа пројекта и лидер за Србију у фирми "McKinsey&Company", "Време"

Пустите ме (још) овај пут

Ивица Дачић Не интересује ме како ће они то да образложе, хоћу да идем на Косово. То мора да ми се обезбеди и крај.

Ивица Дачић, премијер Србије, о дозволи приштинских власти да званичници Србије током предизборне кампање могу само да посете манастире јужно од Ибра, "Бета"

Чим сам се сетио, самом себи сам дао налог

Млађан Динкић Ја сам предложио у јуну да се до 30. септембра морају евидентирати сви који раде у јавном сектору. Ниједна влада се тиме није бавила. Премијер је требало да дâ налог министарству финансија да то направи. Мислите ли да је мени неко дао налог да то направим? Сâм сам се тога сетио под притиском проблема.

Млађан Динкић, председник УРС-а, "Један на један" РТВ-а

Забранио бих му да анализира и да стопира

Млађан Динкић Мука ми је од теоретичара, посебно од овог Саше Радуловића. Једно је писати блог, а друго је водити привреду. Откада је дошао, он је само анализирао и забрањивао. Стопирао је Фонд за развој и гаранцију за "Итихад" - пројекат где смо Вучић и ја заложили кредибилитет, блокирао "Галенику"...

Млађан Динкић, председник УРС-а, о првих 40 дана рада министра привреде, "Један на један" РТВ-а

Кроз канале и векове

Милан Бачевић Србија од постанка и свих наредних векова нема већу развојну шансу. Овај пројекат сврстава Србију у европске велесиле, не само због тога што ће Моравом да крстаре бродићи и бродови, већ и развојне шансе за пољопривреду, енергетику и туризам.

Милан Бачевић, министар природних ресурса, рударства и просторног планирања, о студији изводљивости за изградњу канала Дунав-Морава-Вардар, ТВ Б92