Издајом до победе

Матија Бећковић Човек је постао толико флексибилан да издаја више није оно што је била и не представља сензацију ни за кога. Некад је то била усамљена појава, а данас је то грађанска дужност сваког разумног и одговорног човека.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о драми Косова и Метохије, "Недељник"

Скупљачи лоптица и (европског) перја

Матија Бећковић Идућа година ће трајати до 2026. До тада треба да спавамо и сањаримо, а будилник да навијемо да звони тек кад банемо пред Триумфалну капију ЕУ, одморни, свежи и испавани. У ЕУ нас чека истакнута улога скупљача лоптица на тениском терену. Или оних њихових колега који дежурају иза голова и с највећим ентузијазмом враћају лопту у терен.

Матија Бећковић, песник и академик, "Недељник"

Поштено плаћено (право)

Мирослав Мишковић Не би личило на мене да побегнем. Ја сам тај Мирослав Мишковић који се предао правосуђу Србије, јер верује у њега и увек ћу му бити на располагању. "Делта" уплаћује велика средства у буџет и за рад овог суда и полиције. Нећу ово да се схвати ружно, али желим да имам иста права као и остали!

Мирослав Мишковић, власник и председник компаније "Делта", у Специјалном суду, "Блиц"

Председнички портрет међ’ балванима и цепаницама

Зоран Стојиљковић Шта воле грађани, видећемо када променимо закон и када на изборном месту будемо бирали некога са именом и презименом. Са овим типом изборног система, са Србијом као једном "чашом" – што би рекли Босанци – и цијепаница би прошла ако је насликана поред омиљеног политичара.

Зоран Стојиљковић, професор политичке социологије на ФПН-у у Београду, "Таласање - пусти причу" Радио Београда 1