Српско дубљење на европским трепавицама

Предраг Симић Улазак Србије у ЕУ представљаће последњу шансу за све који имају нерашчишћена питања са нама да их отворе јер имају моћ вета. Могу да се поставе и нека историјски нерешена питања и Србија ће моћи само да дуби на глави да их реши. Србија ће морати до краја да испуни оно што пише у Бриселском споразуму, али и оно што не пише него је наведено у британско-немачком „нон-пејперу“ и све што буде унето у Поглавље 35, за које се још не зна како ће бити формулисано.

Предраг Симић, професор ФПН у Београду и дипломата, „Блиц“

Српски рат за косовску независност

Цвијетин Миливојевић Није нормално да неко у предизборној кампањи 2012. каже - „ја ћу ратовати за Косово“, а затим потпише Бриселски споразум и каже - „ја ћу ратовати са Србима који су против независности Косова“.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар, о одлазећој влади Ивице Дачића, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Истина од спина

Цвијетин Миливојевић Ми смо стекли утисак да је Ивица Дачић - исти онај који је до 2008. био на „црној листи“ САД - сада амерички човек, а да је Александар Вучић - исти онај који је хтео да ратује против Немачке - сада немачки човек. Јавност је тако спинована, али у суштини то је тачно.

Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар, „Таласање - пусти причу“ Радио Београда 1

Из Емирата стиже глас...

Саша Радуловић Донети буџет за 2014. годину је неодржив, у деловима неозбиљан и ни приближан ономе што је Србији потребно. Да поменем само једну ствар: без икаквог писаног документа, само на основу усмених информација из треће руке, очекујемо 3 милијарде евра од УАЕ [Уједињних Арапских Емирата].

Саша Радуловић, министар привреде у оставци, сајт Министарства привреде

И после Динкића – Динкић

Саша Радуловић Претходни министар финансија и привреде је остао део Владе и активан део кабинета првог потпредседника Владе. Пуно поверење у арапска, кинеска, руска, белоруска и друга чуда, нетранспарентне уговоре, субвенције, и све остале пропале политике претходног министра су изгледа једина политика на коју се заиста и искрено рачуна.

Саша Радуловић, министар привреде у оставци, оптужујући кабинет Александра Вучића за „кочење“ реформи, „Танјуг“