Постизборно снижење

Ђорђе Вукадиновић Зна се ко ће бити први и питање је да ли ће требати други. Све испод 40 одсто гласова је неуспех за СНС. Ако не освоје апсолутну већину, ићи ће на ширу коалицију и бираће не најсличније, већ најјефтиније.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, о постизборним коалицијама после 16. марта 2014. године, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Тема за Нушића (и Домановића)

Ђорђе Вукадиновић Који је реформски и кадровски капацитет СНС-а? Имате Вучића и људе које је окупио – неки су из СНС-а, а за неке је питање из којих су институција или којим путевима Господњим стигли. Господин Саша Радуловић је био представљен као чудо од човека и стручњака, а сада га представљају као сумњиво лице, криминалца, само што неће да га хапсе.

Ђорђе Вукадиновић, главни уредник НСПМ, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

(Пред)изборна папазјанија

Зоран Стојиљковић Више немам шта да предајем студентима о изборним манифестима, идеологијама и програмима. На овим изборима свака коалиција ће имати своју социјалдемократску странку, омиљену националну мањину и, вероватно, свој синдикат. Која је логика удруживања, сем партиципирања у власти?

Зоран Стојиљковић, професор ФПН, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Они побеђују (и опстају), сви добијамо

Зоран Стојиљковић За политичаре који нас забављају четврт века треба да смислимо тип изборног система у којем сви они опстају. У супротном, они ће отети посао и Вама, колега Бујошевићу, и мени. Замислите гледаност емисије у којој би неки вечити министри водили talk show – „сва моја министарства“, „логика мојих претходних политичких избора“ или „зашто сам се нашао овде“.

Зоран Стојиљковић, професор ФПН, „Став Србије“ на ТВ „Прва“

Шта све можеш у Србији за 20 динара

Зоран Живковић Ако жели да опстане, Србија би морала да не чита ово ђубре. [...] Хтео сам да покажем да поштени, паметни и пристојни људи не треба да се склањају фукари, било којој. Поцепао сам насловну страну нечега што је плаћено 20-30 динара, а после сам добио разне друге идеје шта сам могао да урадим.

Зоран Живковић, председник Нове странке, о јавном цепању „Курира“, „Утисак недеље“ на ТВ Б92 и „Један на један“ РТВ-а

Има ли живота (и) после избора

Небојша Малић Чему пристанак на матрицу очаја? Зар не знате да је то грех? Зашто прихватате губитничко стање духа? Маните се приче о изборима. Мислите шта ћете дан после.

Небојша Малић, коментатор, „Сиви соко“

Тајкуни су међу њима

Александар Вучић Уз помоћ тајкунских пара у предизборној кампањи против СНС-а уједињени су сви они који желе да зауставе промене у Србији. Зато сам данас изашао између осталог пред вас, да вам покажем да немам никакав страх од чињенице да је вероватније да ћемо изгубити изборе за месец дана, него да ћемо их добити.

Александар Вучић, председник СНС-а, на заједничкој конференцији за новинаре са Милорадом Додиком и Младеном Босићем, РТС