И Србе признају као нацију (ако су атентатори)

Чедомир Антић Аустроугарска је имала проблем да прикаже атентат као српско дело, јер су Аустроугари тридесет година објашњавали како нема Срба у Босни и Херцеговини, како постоје само ортодоксни Босанци. Српски посланик у Бечу Јован Јовановић Пижон приметио је да су у бечким новинама одмах после атентата Срби поново добили нацију и име. Инсистирало се на чињеници да су атентатори Срби, а пренебегавао се податак да су они поданици Хабсбуршке монархије.

Чедомир Антић, историчар, о атентату на надвојводу Франца Фердинанда 1914. године, РТС

Глас за Донта

Ненад Прокић Нисам гласао уопште за Вучића. Нисам изашао на изборе, али мој глас је отишао Вучићу по Донту – и знао сам где ће отићи.

Ненад Прокић, драмски писац, о Донтовом изборном систему, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Булдожер у српској трпезарији

Ненад Прокић Народ је зрело гласао и рашчистио терен. Рекли су: ми смо довде рашчистили, а ти, Вучићу, ако не рашчистиш даље – ми ћемо и тебе рашчистити. Петооктобарце, који су искомпромитовали сопствену идеју, у „пакету“ са ултранационалистима послали су испод цензуса. Отишли су са политичке сцене на којој су се хранили лудилом удвоје, и на неки начин су заслужили да са те трпезе оду заједно.

Ненад Прокић, драмски писац и бивши функционер ЛДП, о резултатима ванредних парламентарних избора, „Утисак недеље“ на ТВ Б92