Вино на (посланичким) уснама

Маријан Ристичевић После ових девет министарстава, ја бих додао и десето - Министарство за ретка вина и виноградарство. У том случају бих ја подржао предлог.

Маријан Ристичевић, председник НСС и посланик са листе СНС, на предлог Зорана Живковића да Влада Србија има 9 министарстава, Б92

Крађа идеја и дресова

Драган Ђилас Опет влада атмосфера страха и једноумља, опет један човек претендује да замени све институције. Преузели су неке наше идеје, али само реторички. То што обучете дрес Бајерна, не значи да играте у њему.

Драган Ђилас, председник Демократске странке, о Александру Вучићу и СНС, у ауторском тексту за „Данас“

Покорне главе СНС сабља не сече

Драган Ђилас Свако од нас је последње две године имао могућност избора. Да сам изабрао да попут многих зажмурим пред свим што се у Србији дешава, неретко и аплаудирам, вероватно би ме наградили са мање насловних страна у „Куриру“. Изабрао сам другачији пут. Не кајем се и трпим последице свог избора.

Драган Ђилас, председник Демократске странке, у ауторском тексту за „Данас“

Странка страдала због Борисове грешке да оде

Драган Ђилас Разочарали смо грађане пре 16 месеци када нисмо анализирали грешке које смо правили претходних пет година. Али то су нам некако опростили. Одлазак Бориса Тадића, то јест поделу 40 дана пред изборе нису могли. Већина је остала код куће.

Драган Ђилас, председник Демократске странке, у ауторском тексту за „Данас“

Сред пушака бајонета

Драган Ђилас Као што сам 1992. године рекао Слободану Милошевићу у очи и пред камерама шта мислим, тако и данас отворено и јавно, јасно и гласно поручујем Александру Вучићу - бајонетима можете све, осим седети на њима.

Драган Ђилас, председник Демократске странке, у ауторском тексту за „Данас“