Професорско слово о икони

Момир Булатовић После 2000. сам се повукао из политике и предао се професури, јер у мени чучи непоправљиви просвјетар и он је много јачи од властољубља које имам. Поред тога предводим удружење „Слобода“ које се бори за истину о времену у којем је Слободан Милошевић био икона српског народа.

Момир Булатовић, бивши председник Црне Горе (1990-1998) и премијер СРЈ (1998-2000), „Сведок“

Ослушкујући источни ветар

Ангела Меркел Сматрам да је штета да тај дан буде искоришћен у контексту тензија... Девети мај је невероватно важан дан везано за победу над националсоцијализмом... Ја, лично, била сам у Москви пре четири године за 9. мај, јер ми је било важно да покажем да смо разумели историју.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, о најави учешћа руског председника Путина на војној паради на Криму поводом Дана победе над нацизмом, „Бета“

Источни (медијски) фронт

Емир Кустурица Украјина је прва степеница ревизије Другог светског рата, а сви знају како се завршила Хитлерова ревизија Првог светског рата. Украјински сценарио је почетак цепања Русије. Гвоздена завеса више не постоји, али се Русија судара са CNN завесом кроз коју се врло тешко пролази.

Емир Кустурица, режисер, „Срна“

Миришљаве револуције

Сергеј Лавров Русија нема ништа са обојеним револуцијама, поготово што у њима има трагова нечега смеђег.

Сергеј Лавров, министар иностраних послова Руске федерације, на састанка министара Савета Европе поводом украјинске кризе, Б92

(По)хвале лудости

Борис Тадић Европска унија ће говорити речи хвале за нову Владу Србије док се не реши косовско питање. Зато се сада жури са имплементацијом Бриселског споразума, а после ће уследити критике.

Борис Тадић, лидер Нове демократске странке, „Кажипрст“ на ТВ Б92