Синдикална мајка (и функционерска маћеха)

Александар Вулин Неке злоупотребе синдикалних права у јавним предузећима са овим Законом о раду више неће моћи да се спроводе. Мислим да је то велика помоћ и синдикатима, јер је синдикална борба бескрајно важна и не смемо дозволити да било шта угрози ауторитет синдикалне борбе и синдикалног функционера.

Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, о Владином предлогу Закона о раду, „Танјуг“

Питање за колоквијум (код премијера)

Александар Вучић Поставио сам питање председнику једне општине: „Како си дошао до тога да треба да платимо за пољопривреду 973 милиона, а на територији твоје општине сву земљу да хоћу да купим па не вреди толико? И имате изубљених свега 70 грла, углавном нерогате стоке“. Неки су дошли до веће цифре и једва чекам да их питам...

Александар Вучић, премијер Србије, о процени штете после великих поплава, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Гладна година

Александар Вучић Ово је велики дан за Србију, нисам сигуран да ћемо много овако добрих дана имати. Довести у Прибој и ФАП „Сису ауто”, једну од највећих европских компанија у области производње камиона, [...] то је велика ствар за нашу земљу. Добићете новог власника. Важно је да се не обрукамо.

Александар Вучић, премијер Србије, у Прибоју приликом потписивања Меморандума о разумевању са финском компанијом, „Политика“

Ми усвајамо (закон), сви добијају

Александар Вулин Водило се рачуна да Закон о раду штити интересе послодаваца, али и интересе радника. Било је много прича о томе да је то антираднички закон, али није - чак уводи нека нова права која радници до сада нису имали.

Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, о Владином предлогу Закона о раду, „Танјуг“

Драмска интерпретација

Весна Ракић-Водинелић Пре 17. маја нисам видела ниједну изјаву неког високог функционера који би поручио грађанима да им прети смртна опасност ако се не евакуишу. Онда се десила она драматична седница, да ли владе да ли Републичког штаба за одбрану од елементарних непогода, када је премијер Вучић нешто саопштио - више прећуткивањем, уздисањем и драмским паузама.

Весна Ракић-Водинелић, универзитетски професор права у пензији, о великим поплавама, „Пешчаник“

На правди Вучића

Весна Ракић-Водинелић Вучић је имао обичај често да каже да сви знамо какав је он, мада ја морам да признам да не знам, и да ако имају да окриве некога нека окриве њега. Да ли да га окриве зато што не може ником да одговара или је хтео да се прикаже жртвом својих неспособних министара и сарадника? Ја, међутим, мислим да је он хтео ово прво.

Весна Ракић-Водинелић, универзитетски професор права у пензији, о великим поплавама, „Пешчаник“