На муци се познају доктори (наука)

Небојша Стефановић У нашим редовима не сме бити заштићених и нико не може да се сакрије иза значке или чина. Још једном сте потврдили да је полиција уз народ и земљу када је најтеже [поплаве]. Уосталом, како то каже наш народ, на муци се познају јунаци. Ово сам цитирао, да ме не оптуже после [за плагијат].

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, на обележавању Дана полиције у центру „Сава“, РТС

Само (још) вас чекамо

Ангела Меркел Немачка је признала независност Косова и уверена сам да ће и Србија ићи практичним путем побољшања односа са Косовом. Када се погледа историја, види се да се такве промене прихватају, али да су одређене промене споре. Важно је да Србија жели да иде путем ка ЕУ. Сигурно је ту још пуно корака.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, у видео поруци уочи посете премијера Вучића Берлину, РТС

(Баронова) хартија од вредности

Блиц На сајту је претходно објављен текст „Ректор Мића, Барон Минхаузен, или како је министров ментор загубио докторат“. [...] У тексту се подсећа на Јовановићеву званичну биографију, према којој је он докторирао на „Лондонском универзитету“ 1983. године, а осам година касније и на Универзитету у Марибору. Аутори текста [...] наводе да је истраживањем утврђено да Лондонски универзитет представља федерацију других универзитета, те да на њему није могуће докторирати.

Блиц, о обарању сајта „Пешчаника“ после текста о власнику и ректору Универзитета Мегатренд

Приведите их да их ја иследим

Александар Вучић Позовите те стручњаке да дискутују са мном шта је плагијат. Једва чекам.

Александар Вучић, премијер Србије, о спорном докторату Небојше Стефановића, „Између два петка“ Радио Београда 1

Тихи Бојан кладе ваља

Јован Комшић Бојан Пајтић има ту мудрост „тиха вода брег рони“ и карактеристике средњоевропског Србина, и успео је да свој културолошки образац угради у политичке потезе.

Јован Комшић, професор социологије на Економском факултету у Суботици, „Између два петка“ Радио Београда 1