Ни ја нисам бољи од себе

Александар Вучић Неко је слушао када сам свом сину рекао два дана пре него што се појавила прича [о њему] у новинама: „Сине, какву год глупост да направиш, тата мора да поднесе оставку – јер ја нећу да ти будеш нови Марко Милошевић.“ Ја нисам Милошевић. Он је можда бољи од мене, ја нисам.

Александар Вучић, премијер Србије, о аферама у новинама и сменама свих начелника управа полиције, РТС

Да се рехабилитује патриотизам (и Patria)

Јанез Јанша Чини ми се да је у затвору више часних људи него у политици. У Словенији треба да буду рехабилитоване речи као што су част и поштење, посебно у политици која је постала обична маскарада и где реч част не постоји.

Јанез Јанша, бивши премијер Словеније, присталицама које су га допратиле до затвора због афере „Patria“, „Танјуг“

Енглеска (трострука) негација

Мајкл Девенпорт Није сигурно да ове године неће бити отворено ниједно поглавље.

Мајкл Девенпорт, шеф делегације ЕУ у Србији, о чланству Србије у ЕУ, РТС

Криминалне групе прате полицију (да вам ја кажем...)

Томислав Николић Криминалне групе имају своје сараднике и доушнике у МУП-у и тако избегавају да буду изведени пред лице правде.

Томислав Николић, председник Србије, после састанка са премијером Александром Вучићем и министром полиције Небојшом Стефановићем, Б92

Радио Вихор зове Космај

Александар Вучић Ко је на вези са Космајцем, што се правите блесави када сви знате ко је највећи наркодилер у Србији? Не волите ви [Родољуба] Миловића више него ја, ноћи и дане сам провео с њим. Постоје ствари које могу и које не могу. Тачка. Постоје људи који се виђају са тим Космајцем, који је Бог и батина за многе, кажу најинтелигентнији човек у земљи. Сви се плаше име да му изговоре и сви ћуте да људи из полиције и служби имају контакте с њим. Ја им кажем - ударите на Космајца, ударите на Вавића... Нису их ни тражили. Кажу - немамо доказе. Па никада нећемо да имамо такве доказе.

Александар Вучић, премијер Србије, о сменама свих шефова управа полиције, РТС/Б92

Мали неспоразуми међу великом господом

Александар Вучић Рекао сам - изаберите тренутак препада и покажите најбољи резултат. Нажалост, видело да постоје унутрашње ствари које много више занимају неке људе у оквиру полиције, а акције [„Гром“] су се свеле на бацање певача и певачица на под „Фристајлера“ [сплав] и упаде на 36 адреса - који ништа нису донели. Нажалост, многи су ушли у борбу између господина Шарића и господина Чумета.

Александар Вучић, премијер Србије, о сменама свих шефова управа полиције, РТС

Даље неће моћи (да продају на тоне)

Александар Вучић Рекао сам: „Употребите хеликоптере, ако је потребно, и војне хеликоптере. Завршите једанпут са том бандом. Немојмо да јуримо људе са по грамом, а да ове који их снабдевају десетинама килограма више не јуримо“. Ја вам сад кажем: „Ја то не могу више да трпим, немам стрпљења више. Немају ни грађани Србије стрпљења. Све више нам деце умире од дроге.“

Александар Вучић, премијер Србије, о сменама свих шефова управа полиције, РТС

Србија је превелика тајна (и за НАТО)

Родољуб Шабић Иако је наш закон оцењен као најбољи на свету, мора бити промењен. Србија има више тајних докумената него НАТО пакт.

Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја, „Блиц“

Не питај шта дашчара може да уради за тебе него шта можеш ти за „Мек“

Александар Вучић У некој кафани, дашчари, на путу код Ниша у којој обично плаћам не тражећи рачун, свратио сам с министром финансија Лазаром Крстићем, који је инсистирао да плати кафански цех али је тражио фискални рачун. Њих су се четворица нашли око нечега што личи на касу, 45 минута су се трудили да избаце рачун, да би рекли да каса не ради баш тај дан. Они никада нису издали фискални рачун. Лазар је стрпљиво чекао сат и по док нису нашли начин да издају рачун. И онда ме питају зашто навијам за „Мекдоналдс“ на ауто-путу уместо за домаћу продавницу пљескавица. Навијам зато што нам од „Мекдоналдса“ дође порез. Ето зато, није ми баш укусан али ми дође сав порез.

Александар Вучић, премијер Србије, пред члановима Америчке привредне коморе, „Бета“