Лопов који је (крао и) јео време

Марко Ђуришић Претходни говорник који је говорио више од 20 минута, једно 15 минута износио је увреде на рачун посланика и политичких странака у овој Скупштини [...]. Ако има лопова у овој Скупштини и ако ћемо да делимо етикете једни другима, онда ћу ја да кажем да сте Ви највећи лопов у овој Скупштини. Имате пет плата, 400.000 динара имате из буџета Републике Србије и Ви сте лопов. Ја не дозвољавам да ме Ви називате лоповом.

Марко Ђуришић, посланик НДС-а, реплицирајући Александру Мартиновићу (СНС), „otvoreniparlament.rs“

Прва Даница Србије

Срђан Шкоро Супруга председника Србије Драгица Николић све више личи на Даницу Драшковић из њеног најславнијег периода. По утицају, по начину одевања, кажу да чак и исти број ципела носе, по скромном пореклу, али и огромним амбицијама. Дана није успела да постане прва дама, али Драгица јесте. И то место не мисли никоме да преда бар не у догледно време.

Срђан Шкоро, новинар, на свом блогу на порталу „wordpress.com“

(Не)покондирена Драгица

Срђан Шкоро Председник ће, без обзира на обавезе око печења ракије, морати да удовољи прохтевима супруге и крене у освајање другог мандата. Јер Драгица се таман уживела. Где сад све да напусти кад је о томе маштала од кад се родила. До јуче је била жена локалног гробара из Крагујевца, а већ данас језди Србијом и светом као прва дама. Познаје скоро све прве даме. Оне које није стигла, има намеру тек да упозна. За то није довољан само један мандат.

Срђан Шкоро, новинар, на свом блогу на порталу „wordpress.com“

Прави домаћин зна и да проси

Томислав Николић Србија доброчинство не заборавља. Подигла је споменик захвалности Француској за помоћ у Првом светском рату, а обележиће достојно, спомеником у неком од поплављених градова, и ово до сада незабележено сврставање целог света уз наш народ. Биће то опомена да поштујемо природу, али и споменик који ће овековечити људску солидарност, врлину на коју смо сви заједно поносни.

Томислав Николић, председник Србије, на донаторској конференцији у Бриселу за помоћ Србији и БиХ, „Бета“

Труднице, не крадите док сте дојиље

Александар Вулин Дакле, трудницу, породиљу, и дојиљу чак, на коју смо проширили заштиту, можете да отпустите само ако је ухватите да краде, ако се тако нешто деси, у чему је разлика ако је неко трудница. Не постоји други начин да отпустите трудницу, не смете – чуваћемо је као очи у глави.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о новом Закону о раду, РТС

Што Вулин обећа, Вучић испуни

Александар Вулин Морамо да изађемо из ровова, а ово што синдикати раде је само дубље копање ровова и чине велику медвеђу услугу радничкој класи, правећи од ње сметњу свакој промени у Србији, а то није истина. Радник хоће да се промени, јер ако неће да се промени, хоће да живи овако, да живи лоше, без посла, да нам је незапосленост младих преко 50 одсто – то хоће? Па, неће.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о новом Закону о раду, РТС