Богови из Брисела и Вашингтона (који понекад зажмуре)

Томислав Николић Ја мислим да су у питању стотине милиона евра које не морамо да вратимо. То је нешто на шта никада нисмо рачунали, нешто што је Божји дар. Сва та преусмеравања, не само грантови него и ти кредити које добијамо - а на које смо давно изгубили право да их искористимо - све је то поклон. Ту су Светска банака, ЕБРД, ММФ, који показују свету да имају поверење у нас, и који због ове трагедије можда мало и зажмуре.

Томислав Николић, председник Србије, о донаторској конференцији у Бриселу после поплава у Србији и БиХ, „Између два петка“ Радио Београда 1

Ноћ је ведра над Србијом

Бранислав Чанак Десило се да је влада на брзину унела у процедуру три закона о поплавама. Један је Закон о поплави, коју је Бог послао, а друга два закона су поплава недоговорности политичара у Србији - Закон о раду и Закон о ПИО фонду. Дакле, велике непогоде над Србијом.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, „Између два петка“ Радио Београда 1

А што ти је, мила кћери, јелек раскопчан?

Љубисав Орбовић Морам да ти кажем да је крајње непримерено да ме као млада девојка питаш колика ми је плата. То је некултурно. Ја бих тебе могао да питам неке податке који ме интересују. Ја сам јавна личност можда зато што ме ви стављате на насловну страну, нисам на буџету...

Љубисав Орбовић, председник СССС, на питање о својој плати од 180.000 динара и накнадама за чланство у УО од 160.000 динара, „Између два петка“ РБ1

Два радника, три синдиката

Александар Вулин У Србији постоји 24.000 регистрованих синдиката. То је 24.000 правних лица, 24.000 рачуна, 24.000 председника, 24.000 печата, 24.000 ко зна чега.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Између два петка“ Радио Београда 1

Хитлеризам

Реџеп Тајип Ердоган Копнена офанзива Израела у појасу Газе је варваризам који надмашује Хитлера.

Реџеп Тајип Ердоган, премијер Турске, „Бета“

Портрет премијера у младости

Томислав Николић Премијер Вучић је млад, амбициозан, способан и одлучан. Мораће да спроведе реформе, или га неће бити у политици.

Томислав Николић, председник Србије, о Александру Вучићу и његовој влади, према „Блицу“

Да нам ЕУ прави само мале проблеме

Томислав Николић Да договоримо да ЕУ не прави превише проблема ако имамо специјалне односе са Русијом.

Томислав Николић, председник Србије, према „Блицу“

Синдикална борба за помоћ онима на власти

Томислав Николић Синдикална борба није опозициона борба, већ је реч о борби да се помогне ономе ко је на власти да радници имају посао и да живе боље.

Томислав Николић, председник Србије, према „Блицу“

Четири ока у једној (СНС) глави

Томислав Николић То је наша влада. Изабрана је огромном већином гласова. Кад бисте присуствовали разговорима у четири ока, видели бисте где се слажемо а где не, али то су наше приче одувек.

Томислав Николић, председник Србије, о Александру Вучићу и његовој влади, према „Блицу“