Обезбеђена шармантност

Ненад Илић Шармантан детаљ – млађи брат одсутног председника владе добио батине. Заједно са својим обезбеђењем.

Ненад Илић, ђакон и режисер, о „Паради поноса“, на свом Фејсбук профилу

Велика европска превара и још већи балкански (пара)преварант

Весна Пешић Несташне балканске државице треба држати на узици да не одлутају у неке своје игрице (тако нешто је рекла Ангела Меркел). Е, ту узицу је у своје руке узео Вучић, дипломирани преварант. Њему супер одговара ова лажа и паралажа. Миран је са те стране (то је „купио“ Бриселским споразумом, удварањем и овим „реформама“) па му је сасвим довољно да се понекад чује „приоритет нам је ЕУ“.

Весна Пешић, социолог, „Пешчаник“

Андерсенова комедија за велику и малу децу

Димитрије Војнов Жанр филма о српској политичкој сцени био би комедија о одрастању - како је једно мало, радикалско ружно паче постало прелепи напредњачки лабуд.

Димитрије Војнов, филмски критичар и сценариста, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Сарапин проблем са (великим) будалама

Предраг Сарапа Један начин је избегавати их, јер будала и не зна да је будала. У незнању да је будала, прави велику штету. Рекао сам им да су будале, али не вреди – мисле да се не односи на њих. Можда сам се преварио у констатацији да смо преживели и веће будале, јер долазе све веће и веће.

Предраг Сарапа, новинар и ТВ водитељ, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Ноћни разговори с пријатељима (неретко ме виђате са шеиком)

Александар Вучић Радим увек од седам ујутру. Синоћ сам последњи састанак завршио у пола један с немачким пријатељима, пре тога с руским пријатељима. Вечерас ћу вероватно да завршим у пола један, пошто поново морам да се видим са шеиком Мухамедом да разговарамо.

Александар Вучић, премијер Србије, према „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92