Уморан је једино од одговарања на питања је ли уморан

Александар Вучић Нисам ја уморан и нисам никада уморан, и кад изгледам да сам уморан – нисам уморан.

Александар Вучић, премијер Србије, о полицијском пребијању његовог брата Андреја, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Толико сам велик човек да нећу ни да кунем

Александар Вучић Желим да се захвалим свим људима који су били нормални па се нису радовали туђој несрећи. Желим да се захвалим највећем броју грађана Србије који нису сеирили над тугом у нашој породици и над чињеницом да је Андреј зверски претучен а да никаквог разлога није било. Приметили сте да нисам хтео да одговорим онима који су се радовали, ја нећу ни клетвама нити било чиме да им одговарам. Да, тачно је, мене је то много погодило и ја без свог брата не могу да живим.

Александар Вучић, премијер Србије, о полицијском пребијању његовог брата Андреја, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Какав радостан живот

Александар Вучић Није то рударски посао, није то посао на њиви, али ја радим сваки дан! И сваку суботу и сваку недељу. Радујем се сваком радном дану, а то ми је сваки дан.

Александар Вучић, премијер Србије, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Крвава бајка 2

Александар Вучић Мислите да ја нисам разумео, гледајући како је прошао мој брат, да би Гадафијева судбина била дивна, бајковита судбина за мене?

Александар Вучић, премијер Србије, о полицијском пребијању његовог брата Андреја, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Ђидо, магаре моје мало

Драган Ђилас Тијанић би рекао: „Ђидо, лепо сам ти говорио,“ а Мики: „Е, стварно си тврдоглаво магаре.“

Драган Ђилас, бивши председник ДС-а и бивши градоначелник Београда, о томе шта би му поручили Александар Тијанић и Мики Ракић, „Блиц“

У неком другом филму (и у другачијем биоскопу)

Драган Ђилас Никада не знате шта вас сутра у животу чека. Некада одете на спавање са уверењем да је све супер, па вам се сутра цео свет сруши. И обрнуто. Ако сам нешто у животу научио, то се своди на ону реченицу: Никад не реци никад.

Драган Ђилас, бивши председник ДС-а и бивши градоначелник Београда, о бављењу политиком, „Блиц“

Ни премијер, ни градоначелник

Драган Ђилас Највећа политичка грешка је то што сам одбио да будем премијер и преварим Београђане, којима сам рекао да ћу поново бити градоначелник ако победим. Али одржао сам реч и тако бих поново поступио.

Драган Ђилас, бивши председник ДС-а, „Блиц“

Неподношљива осетљивост на критику

Владимир Павићевић Председник владе Александар Вучић не може да истрпи ниједну критичку реченицу. Власт мора да се научи да трпи критику. Ако не може, морамо да мењамо такву власт.

Владимир Павићевић, заменик председника Нове странке, „Истиномер“

Експериментална земља

Томислав Николић Није требало разбијати своје државе. Југославија је била идеална држава и могао бих рећи, претеча ЕУ.

Томислав Николић, председник Србије, о СССР-у и Југославији за ТВ „Расија“, Б92

Заједно са сарадницима окупатора

Томислав Николић Ми, Срби, изашли смо из Другог светског рата као победници, а сви остали, којима смо одмах дали статус федералних република у оквиру Југославије, били су или државе под контролом Немачке или су активно сарађивали са окупатором. Међутим, ми смо рекли: Не, направићемо заједничко тржиште, заједничку валуту, путоваћемо без пасоша. Мислили смо да се таква држава никада неће распасти. И није требало да се распадне.

Томислав Николић, председник Србије, интервју за ТВ „Расија“, Б92

Неко је сместио Кирбију

Томислав Николић Амерички амбасадор је, мислим, добио задатак да то каже, јер је он веома умерен, уздржан човек. Он испуњава задатке који му се задају. Кривица је неког од саветника. У неким државама ниво општег образовања, посебно географије, веома је низак.

Томислав Николић, председник Србије, о изјави Мајкла Кирбија, за ТВ „Расија“, Б92

Осетљив на приватност

Александар Вучић Госпођо Спајић, шта год да ја одговорим, ви нећете бити срећни. То сви знају у овој сали и овој земљи. Оптужен сам својевремено од стране… како се зове она из ОЕБС-а? Дуња Мијатовић. Оптужен сам да сам скинуо нешто са Вашег сајта [„Блиц“]. Је ли то истина или лаж? Сви су установили да је лаж. Као нормалан човек, никада нећу о приватним разговорима да говорим. Па, звала је и она [Оља Бећковић] мене! Нисам је звао због програма.

Александар Вучић, премијер Србије, на питање Тамаре Спајић зашто зове уреднике медија и новинаре, према „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92