Икона (црвеног) идола

Ненад Илић Људи су држали Милошевићеве фотографије и целивали као иконе. То је замена светитеља за идола. Комунизам је био пресликано хришћанство, само су промењени знакови.

Ненад Илић, ђакон, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Господин министар (и његова жена)

Душан Ковачевић Неко је сумњив, неко је проблематичан, неко под присмотром, некога оптужују за нешто и неко је крив за нешто. Све афере су везане за министре. Не може ни једно честито место да се добије ако вам од родбине није у власти. Не мора баш да буде министар, може и министрова жена да вам среди. Понавља се стотину и више година да је галерија Нушићевих јунака у нашем свакодневном животу.

Душан Ковачевић, драмски писац, о актуелности дела Бранислава Нушића, „Око магазин“ РТС-а

Долази (руска) зима

Ангела Меркел Помозите Украјини да плати гас [Русији]... Свако мора да допринесе, укључујући Словачку. Решење се тражи, још га нема, а зима већ долази.

Ангела Меркел, канцелар Немачке, приликом посете Братислави, према „Танјугу“

Кад је бабушка лумповала...

Владимир Путин Можда ћу да звучим неприкладно, али ми имамо једну изреку о баби и деди. Звучи отприлике овако - да баба има пенис, не би била баба него деда.

Владимир Путин, председник Руске Федерације, на питање америчког новинара о паду рубље, на самиту ASEM у Милану, „Блиц“

Хашки провокатор

Предраг Симић Кацин се у великом делу бивше Југославије сматра једним од инспиратора и људи који су гурнули земљу у крвави грађански рат... многи сматрају да му је место у Хашком трибуналу, уместо што представља ЕУ. [...] Мислим да је још његово именовање за представника Европског парламента за Србију било веома провокативно.

Предраг Симић, професор ФПН-а, о могућности да Јелко Кацин постане шеф делегације ЕУ у БиХ, „Блиц“