Статистика, српска дика

РТС Да незапосленост пада, тврде и у Заводу за статистику. Ту стопу они мере тзв. Анкетом о радној снази која као запослене третира и оне који раде „на црно“ или у сопственом домаћинству, у пољопривреди. Тврде да је раст таквог ангажовања погурао општу слику запослености.

РТС, о стопама запослености и незапослености

Авети будућности

Александар Вучић Ми се дичимо да смо нападаче и хулигане похапсили, а они се диче својим заставама аветима... Говоре како то јесте застава велике Албаније, али да им то није државни пројекат. Па, онда говоре како би они уједињени да уђу у Европу. То више Свети Петар не може да похвата шта је њихова политика.

Александар Вучић, премијер Србије, о прекиду утакмице Србија-Албанија и реаговању албанских званичника, „Данас“

Зашто кажеш неко, а мислиш на Ђинђића

Александар Вучић Не волим да узимам туђе речи, нити да се позивам на туђу славу неких који су говорили да нама Србима никада није било добро. И били су у праву. Ни под Карађорђем, ни Милошем, Михаилом - па смо га убили, није нам било добро ни под Миланом, Александром, Петром, ни опет Александром, ни под Титом нам није било добро, ни под Милошевићем, Коштуницом, Ђинђићем, Тадићем... Нама никада неће бити добро.

Александар Вучић, премијер Србије, „Између два петка“ Радио Београда 1

И етничка, и природна, и велика

Азем Власи Ако ћемо говорити о идеји етничке Албаније, она живи у главама многих Албанаца као рефлексија неправди које су учињене Албанцима 1912. и 1913. године када су повлачене границе посред албанских територија.

Азем Власи, „саветник Владе Косова за спољне послове“, РТС

Устанак против четника

Азем Власи Ако пројекат уједињење Европе без граница, Европе са заједничком безбедношћу, буде доведен у питање, онда ће бити нових невоља, не само у Босни него у целом региону. На једној страни је Босна остала у проблемима, а на другој страни великосрпске амбиције и идеје још нису угашене. [...] БиХ је закована и њу злоупотребљавају они који раде на њеном рушењу, а то су радикалне, националистичке, четничке снаге у Републици Српској.

Азем Власи, „саветник Владе Косова за спољне послове“, у интервјуу за „Дневни Аваз“, „Бета“