Још да честита народ Србије

Александар Вучић ММФ и Светска банка и ЕУ подражавају мере владе Србије, све западне земље подржавају мере, а честитао ми је на храбрости и Владимир Путин и рекао да је то велика и важна ствар.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Да те цене и да ти се диве (за живота)

Александар Вучић Изабрао сам да урадим то што радим, иако знам да у Србији тек кад неко оде са власти или му се не дај Боже нешто деси, почињу да га цене.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Најбољи тежак човек на свету

Александар Вучић Није тајна да сам ја тежак човек и они то сви мисле [страни политичари и лидери] и они ће вам то и рећи и ја то не кријем. Изабран сам да водим најбољу политику за грађане Србије и најкориснију политику за Србију.

Александар Вучић, премијер Србије, емисија „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Догодине у другој лиги

Александар Вучић Следеће године ћемо бити ниже од 60. места, или више - зависно из ког смера гледате. Ниједног секунда се неће сетити да кажу да смо порасли за 30 и неко место. Па коме одговара да Србија буде јача? Србији и ником више.

Александар Вучић, премијер Србије, о ранг-листи Светске банке на којој је Србија на 91. месту пословно успешних земаља, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Шта пију радници?

Александар Вучић Бићу најсрећнији човек у Србији, срећнији од радника железаре, када обе пећи буду упаљене. Обећао сам радницима железаре да ћу лично да организујем велико славље... Тада ће нам покривеност увоза извозом отићи на 80 посто.

Александар Вучић, премијер Србије, о железари у Смедереву, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Цеста у грлу

Александар Вучић Направио сам велику грешку. Неколико дана се једем, не могу себи да опростим. Хрвати су дали своје моторне цесте, ауто путеве, у концесију... Ем ће да им дају 2,5 милијарде [евра], ем ће боље да одржавају путеве, ем ће да наплаћују порезе и таксе. Ја сам направио страшну грешку што се тога нисмо сетили пре Хрвата, зато ми сада не можемо да добијемо ту цену.

Александар Вучић, премијер Србије, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

Услуге чишћења брода

Јово Бакић [Социјалдемократска] странка ће преживети једино ако као мали од палубе уђе у реконструисану владу Александра Вучића. Они су сада на белом хлебу, јер од милости Вучића зависи да ли ће опстати.

Јово Бакић, социолог, о странци Бориса Тадића, „Један на један“ РТВ-а

(На)хватани на бућку

Иштван Пастор Обезбедили сте већину за реконструкцију владе и на томе вам честитам, јер сте очигледно били успешнији у „наватавању“ посланика од ових других [СНС] који исто то раде.

Иштван Пастор, председник СВМ, обраћајући се Бојану Пајтићу после реконструкције Извршног већа АП Војводине, „Танјуг“