Вук на Милошевића има своје право

Вук Драшковић Реалност је да је Косово признало 108 држава света, што је знатно изнад половине чланица УН, и за то нису криви ни албански премијер Еди Рама, ни Ангела Меркел, ни Владимир Путин... За то је крив Слободан Милошевић, који је предводио један ретроградни, назадни поредак, који пре 25 година није схватио да је Берлински зид пао. Али и данас је, нажалост, у нашој духовној елити, у медијима и на разним нивоима власти, много оних који су огрнути Милошевићевим шињелом.

Вук Драшковић, председник СПО-а, за Радио „Дојче веле“, „Танјуг“

Вук Који Не Лети

Вук Драшковић Чак и када би та русијска и евроазијска унија била боља од ЕУ, ми не можемо тамо. Нисмо ми птице па да летимо. Ми смо окружени земљама које су у ЕУ и у НАТО. Дакле, желим најбоље могуће односе са Русијом, али српски воз мора на Запад.

Вук Драшковић, председник СПО-а, за Радио „Дојче веле“, „Танјуг“

Да нас буде срам што је Бека срамота

Милан Беко Ми смо најгора генерација која је икад водила Србију. Кад само помислим какве су фантастичне ствари урадиле генерације пре нас, чему су све одолеле и шта су успеле да направе! И кад помислим шта смо ми урадили. Како смо све упропастили, унаказили, и како и даље не налазимо решења… Мене је срамота. И све треба да нас је срамота.

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Дресином у Европску унију

Милан Беко Ако Вучић убрзо из прве не убаци у другу брзину, пући ће мотор. Прва брзина служи да се извучете из блата, али пут од Београда до Брисела вози се другом, трећом, четвртом и петом брзином. Вучић предуго вергла у првој... Сада је време да идентификује себе као реформатора. Неће бити добро ако испадне да сматра да је Србији довољно што јој је дао самог себе.

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Како смо се надали, добро су инвестирали

Милан Беко Вучић је најскупља српска инвестиција у овом тренутку. Србија је њему много дала. Дала му је огромну моћ и углед. И, коначно, мандат да је води. Да је мења. У Вучићевим рукама се налазе кључеви издробљеног правосудног система, који нема независност. Људска права и слободе, сигурност личне имовине, економска сигурност инвеститора, поредак...

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Вучићев потпис на сваком реверсу за нас

Милан Беко Све нам гарантује само Вучић, готово лично. Као што нам је то претходно гарантовао Борис Тадић, након што је укинуо судску независност, кроз општепознати дебакл реформе правосудног система. Кад бих имао божански ауторитет да у Србији нешто изменим и учиним га функционалним, то би било осамостаљивање судства. Да набрајам даље… полиција, тужилаштво, јавна предузећа, медији, реците ми шта није под АВ контролом, кад за то има времена или интереса?

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Форматирање карактера (и рефлексије)

Милан Беко Ми смо народ склон идолатрији. Обожавамо своје лидере којима потпуно препуштамо ауторитет. Болујемо од њихових болести као друштво, ми смо чиста рефлексија њиховог карактера и њиховог ангажмана. Немамо способност да се другачије форматизујемо, тако да од лидера све зависи.

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Менгеловска рефлексија месијанске нарави

Милан Беко [Борис] Тадић је причао о потреби прекодирања свести код народа, ако се добро сећам. Онако, менгелеовски. Мислим да је то, у Тадићевом случају, последица површно прочитаних књига и самозадовољног ослушкивања топота својих речи. Ништа глупље дуго нисам чуо. У Вучићевом случају, то је рефлексија његове месијанске нарави. Он је као човек склон апсолутном ауторитету, свестан колико смо се заглибили на сваком сектору...

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Српски бинарни код (нула или јединица и две нуле)

Милан Беко Власт у Србији је бинарни код. Између 100 посто власти и 0 посто власти, нема постепеног пада. Имаш све или ништа. Милошевић је имао апсолутну власт, а онда је изгубио на председничким изборима. То је ланчано довело до тоталног губитка власти, иако је имао републичку владу, где је суштински била концентрисана сва власт, а ти избори нису били расписани. Тадић исто. Сетите се колико је био моћан, ходао је по води. Изгубио је све након изгубљених председничких избора, све, укључујући и странку.

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Тај (нас) је јео кад је хтео

Милан Беко Све што је Борис Тадић знао и умео показао је на власти. А то се налази негде на релацији између Ништа и Страшно.

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Решење за Косово – пусти гас, па за њим

Милан Беко Руси данас не звецкају више нуклеарним ракетама, осим кад се бране, већ главни аргумент имају у својим економским ресурсима. На пример, пусте гас, па за њим. Тако су дошли у Србију, па их одједном ево у банкарству, ево их у осигурању, проширују своје интересе. Хоће и Телеком и ЕПС. Ми од њих ништа не учимо. Право решење за Косово је да се понашамо као Руси. Економски заинтересовано. Да из једне административно-санкционистичке фазе пређемо у једну сасвим другу, експанзивно-економску.

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Косово, пусто, губитничко

Милан Беко За Србе који тамо не живе, Косово, поред свега, представља један мистични центар наше духовности. Није нам присутан у свакодневном животу, али постаје веома важан ако је изложен некој претњи. Као ћирилица, само важније. [...] Тамо смо већ много губили, прво биолошки, у наталитету, па институционално, затим територијално, на крају ћемо га изгубити и економски. Ми смо на Косову доживели цео рафал губитака, и то траје већ деценијама.

Милан Беко, пословни човек, за „Недељник“, према „Васељенској“

Кума за краљевство

Војислав Шешељ Вучић је као лукавији и интелигентнији од Николића први ступио у контакт са странцима, то јест са Мортоном Абрамовичем (познати амерички дипломата). Он је био други човек у странци, али други и по карактеру. У почетку, без сумње, био је веома поштен човек. Врло је интелигентан, има нешто политичког талента и био је искрени патриота. Међутим, кад су их ови узели под своје, све се променило.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о својим бившим најближим сарадницима, „Блиц“

Јурићемо два одсто годишње (за неколико година)

Александар Вучић Као што видите, ММФ је веома задовољан, остале су ситнице. Знате ли колико су ти људи строги? Они сад кажу – нећете 2016, већ 2017. ћете имати раст преко 2 одсто. Знате ли шта то значи за Србију са уништеном привредом, са уништеним банкарским системом, са оволиким нивоом корупције? И 2017. ми јавни дуг, који ће да буде 77-78 одсто БДП-а, почињемо да спуштамо - како нам расте БДП. Мислим да је то за један мандат више него што је ико могао икада да очекује. То данас више не причам ја, то у званичним подацима говори ММФ.

Александар Вучић, премијер Србије, о започетим економским реформама, „Између два петка“ Радио Београда 1

Бизнис (нова) класа

Миодраг Костић Ја сам се окушао у политици и видео да то не знам. Правила која важе у политици не важе у бизнису, и обрнуто. Добар политичар треба да вози воз брзином најспоријег вагона. У бизнису је то мало другачије – брзина је брзина и снага локомотиве, он се не осврће на најспорији вагон.

Миодраг Костић, председник „МК групе“, „Између два петка“ Радио Београда 1

(Пост)модерна хајдучија

Миодраг Костић Никада не можете да намакнете довољно од двојице или тројице предузетника колико од седам милиона људи. Не могу да верујем, осим болесних и социјално незбринутих, да сваки појединац не може барем један динар да дâ. Значи, од друштва које узима, створити друштво које нешто даје.

Миодраг Костић, председник „МК групе“, на питање како би уравнотежио буџет Србије, „Између два петка“ Радио Београда 1

Идиоти који су и издајници (и обратно)

Војислав Шешељ Данас могу да вам поднесем извештај: растурио сам Хашки трибунал! Издајничком режиму је најприродније стање кад сам ја у Хагу, а идиот Вулин - министар. Дошло је време да Александар Вучић и Томислав Николић положе рачуне народу. Колико следеће године имаћемо изборе.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, на митингу на Тргу Републике, „Ало“

Латиноамерички калифат (Колумбова муслиманска браћа)

Реџеп Тајип Ердоган Везе Латинске Америке и ислама потичу из 12. века. Два муслиманска морепловца су стигла у Америку 1178. године... Колумбо је помињао постојање џамије на једном брду на Куби. Волео бих да о томе разговарам с кубанском браћом. То брдо би данас било савршено место за џамију.

Реџеп Тајип Ердоган, председник Турске, AFP/„Бета“

Сућут због саучешћа

Весна Пусић Могу само да кажем да изражавам саучешће (сућут) Србији што на својим улицама има полуделог ратног злочинца, уместо да седи тамо где је седео и где треба да седи.

Весна Пусић, министар иностраних послова Хрватске, о повратку Војислава Шешеља из притвора Хашког трибунала, „Бета“