Нада плића од стрепње

Иван Торов Има ли после Ђинђића Србија разлога за стрепњу? Итекако. Зна се шта српска десница и мафија желе.

Иван Торов, у "Хелсиншкој повељи"

Уџипљавање

Милош Васић Питање гласи: докле ће се министри Владе Србије и други функционери возити около као Аркан и Легија некада, у дебелим теренским возилима, као да иду у Делиблатску пешчару, а не Београдском улицом, што брже могу?

Милош Васић, у "Времену"

Уџипљавање

Изјаве.нет Звони телефон, секретарица министра Веселинова, каже 'хоће да вас чује министар Веселинов'. А чује се бећарац! Бећарац! И онда се он јавио.

мајка Катарине Марић, настрадале у саобраћајној несрећи у којој је учествовао џип у којем је био министар Драган Веселинов, ТВ "Б92"

Мирољуба Лабуса, он је био на митингу Коштунице." (Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије, "Студио Б")

Небојша Човић Очигледно је да је мој млађи колега у одређеном емотивном проблему и ја то разумем, наравно, ништа се не љутим. Ја сам свестан да сам био на контрамитингу, то сам и рекао, нисам то ни крио, али исто тако, док се Чеда шетао београдским улицама, покојни Зоран Ђинђић и ја смо се налазили тајно по новобеоградским становима и договарали како да разрешимо проблем изборне крађе.

Небојша Човић, потпредседник Владе Србије, новинарима у парламенту СЦГ

Господин Батица

Жељко Цвијановић Неће проћи да будем ућуткан да би ваше двоипогодишње кашњење у обрачуну с мафијом изгледало као мудар тактички потез. Неће проћи, јер, док смо неколицина новинара и ја били изложени претњама, суђењима и срамоти, док нам је претио смрћу ваш данашњи заштићени сведок познатији као 'господин Чуме', многи од вас су говорили како у Србији мафија не постоји чекајући 12. март да буду демантовани. Иначе, неки од вас су га упознали, господин Чуме делује веома убедљиво кад прети, онако, лепо, народски: 'Батице мој, што ти то треба да те убијем'. Наравно, знао је за те претње и НУНС – Драган Јањић, председник комисије за заштиту новинара (!), рекао ми је тада: 'Мислим да си угрожен'. Али су јавно ћутали. Знала је и полиција, ћутала је. Чуметова реч против моје!

Жељко Цвијановић, главни уредник "Блицњуза", у отвореном писму Влади Србије

Лечење кречана превенцијом

Изјаве.нет Да је Дражина кречана (Ада Циганлија, у Београду, 1946. г.) решена по Божијој правди и по световном праву, па и тадашњем: недужна жртва и заробљеник остављен у животу, или да су, бар, после рушења Берлинског зида (1989) и урушења покојне СФРЈ – Мале Слуге (из српског рода), тужилац и судије и други – позвани да покажу и откопају Дражину кречану – до ове друге, Иванове кречане, сто одсто, не би дошло, јер је знано да један злочин повлачи други, и тако унедоглед.

Милован Радисављевић Гарашин, у писму "НИН"-у

Цеца национале

Изјаве.нет Само у току операције Бањалука испоручено је у више наврата три до четири милиона марака, за плате војника, а остало је Аркан стављао у свој сеф.

заштићени хашки сведок Б-129, представљена као Арканова сарадница

Цеца национале

Татјана Војтеховски-Стеванов Сто хиљада људи који су били на Маракани на концерту Цеце Ражнатовић нису вероватно ни сањали да ће ово да се деси. Мислим да већина грађана, чак и они који су оспоравали њену каријеру и Арканов 'лик и дело' нису претпостављали да ће она завршити у затвору. То важи и за министра културе Бранислава Лечића који је са њом гостовао у мојој емисији. Све што се тренутно дешава велики је шок и сазнање у каквој смо земљи живели и како смо колективно могли да завршимо. На суду је да одлучи шта ће са њом.

Татјана Војтеховски-Стеванов, PR менаџер Пинка, "ТВ Новости"

Пинк (интер)национале

Милена Јокић Уколико буде укинута Радио Југославија једини медиј преко кога ћемо се обраћати свету биће 'Пинк интернационал' који 24 часа емитује турбо-фолк.

Милена Јокић, директор Радио Југославије, "НИН"

Досије ДОС

Чедомир Антић Садашњи властодршци могу кога хоће да оптужују, али чињеница је да они нису били спремни да раскрсте с наслеђем Милошевића, да им је ритам обрачуна са старим режимом давао Хашки трибунал, да су сами били фасцинирани којекаквим новообогаћеним људима из Милошевићевог времена, да су и сами били спремни да се споразумеју с којекаквим Карићима и Митровићима... Све је то на крају довело до тога да не могу да реше и најобичнији проблем – као што је питање досијеа.

Чедомир Антић, историчар, "Независна светлост"

Династичка срећа

Богољуб Карић На срећу, ми још немамо (смех) у нашој породици Стивена...

Богољуб Карић, о хомосексуалном лику из сапунице "Династија" коју приказује БК, ТВ "Б92"

Интерниста

Чеда Чворак Ја много волим да размишљам, да анализирам прошлост и садашњост и да их селим у будућност. Бавим се интерном филозофијом.

Чеда Чворак, половина групе "Луна", "Експрес"