Ђе год је био, свуд се нудио

Зорана Михајловић Чедомир Jовановић више не зна на коjи начин да се понуди Вучићу, а нуђење jе исто као полтронисање.

Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије и СНС-а, „Танјуг“

Трпно (председничко) стање

Зорана Михајловић Нико од [Томе] Николића не тражи не знам шта, али толико тога може да уради. Нико га из владе ниjе пасивизирао. Пасивизирани сте онолико колико желите да сте пасивизирани.

Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије и СНС-а, „Танјуг“

Браћа Срби и остали Хрваћани

Колинда Грабар Китаровић По мени је Хрват и онај ко је православне вероисповести и који је Србин по националности, он је ипак Хрват у смислу хрватског држављанина. Ако дођете на село и ако изговорите „грађанке и грађани“, они ће вас тамо питати - па зашто нас изостављате, ми нисмо грађанке и грађани?

Колинда Грабар Китаровић, новоизабрана председница Хрватске, о томе зашто је све грађане Хрватске ословљавала као Хрвате и Хрватице, БХТ1/„Блиц“

Натуршчици, дилетанти и шалабајзери оверавају матуру

Владета Јанковић Можда ћу звучати преоштро, али ја ћу рећи искрено - наша дипломатија је болно вапијуће дилетантска. Довољно је видети наступе наших дипломата, погледајте како Дачић говори енглески. Имали смо гафове Томислава Николића са „жутим људима“, а поготово овај Вучићев када је рекао то што је рекао [Мајклу] Давенпорту.

Владета Јанковић, бивши дипломата и универзитетски професор у пензији, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Економисање лажима

Владета Јанковић У дипломатији се не виче, не говори се „лажови“. У Енглеској, када хоће да кажу да неко лаже, онда кажу да је „економичан са истином“.

Владета Јанковић, бивши дипломата, о Вучићевим оптужбама против Мајкла Давенпорта, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Пилићи (пре)рано лете

Владета Јанковић Не можемо да меримо различите вредности, то је као да поредимо пиле и орла. То су несамерљиве ствари, лепо је рећи да можемо да се угледамо, али слабо можемо користити њихова искуства.

Владета Јанковић, бивши амбасадор СРЈ и СЦГ у Лондону, о паралелама Велике Британије и Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Редитељ савремене српске драме

Петар Божовић Када бисте ме питали о нашем премијеру [Вучићу], ја бих поред овога што је познато да није одржао реч да ће нам плате и пензије остати исте, указао на његов немерљив допринос драмској уметности.

Петар Божовић, глумац, у интервјуу за „Политику“

Скица за портрет уметника у старости

Петар Божовић Жао ми је што нисам млађи. Када будем млађи пријавићу се за „Звездице Гранда“. Доведеш целу породицу, па ту су сузе и свашта још.

Петар Божовић, глумац, у интервјуу за „Политику“