Влада и бајка

Изјаве.нет Не верујте у бајке. Ако ваша земља жели да обори светски рекорд у брзини учлањења у Европску унију, може да покуша. Свим новим чланицама које ће се ЕУ придружити наредне године требало је више од 10 година, зашто би вашој земљи требало само четири?

Јан Вилем Бланкерт, представник Европске комисије у Београду, "Блиц"

Шећерлемица

Драган Веселинов Да сам умешан у ту аферу чуо сам од неких људи који себе називају припадницима Отпора. Чуди ме како у том ноћном раду када се, наводно, лопатама шећер пребацивао из једне у другу врећу, нису видели Горана Свилановића, Далај Ламу или Бутроса Галија, како увек виде мене и још неке људе?!

Драган Веселинов, бивши министар пољопривреде, "Кикиндске"

Влада и бајка

Зоран Живковић Ако не буде тачна та моја прича о 2007. као години уласка у ЕУ, нећу се више бавити политиком.

Зоран Живковић, председник Владе Србије

Екстра-окривљени

Александар Радовић Како смо напредовали са радом комисије, мој простор деловања се константно сужавао, у медијима сам био све више предмет координисаних напада, а судови су ме позивали не више као сведока већ као окривљеног.

Александар Радовић, бивши директор Републичке управе јавних прихода, "Балкан"

Карићи, милионери најстарији

Стојан Церовић Верујем да већина овдашњег света мало шта верује тим људима који нешто стручно и спретно објашњавају, а сви су млади, личе једни на друге, носе скупа одела и никад се не збуњују. Кад се још испостави да су неки од тих успут постали милионери, породица Карић почиње да изгледа као стара аристократија, узор патријархалне честитости, сва посвећена богоугодним делима и народној ползи.

Стојан Церовић, у "Времену"

Част и чест

Милан Пајевић Почаствовани смо што сви инспектори Пореске управе који не користе годишњи одмор имају налог својих претпостављених да врше контроле у странци Г17 ПЛУС и Институту Г17. С обзиром да је јуловско-СПС-овски режим пропустио да оволико темељно прочешља наше иначе беспрекорно пословање, заиста је одлична прилика да се то надокнади по налогу садашње власти. Очекујући и даље кратак и једноставан одговор од министра финансија о пријављивању пореза владиних функционера, свима у Пореској управи Србије упућујемо подршку и срдачне поздраве, уз можда већ заборављени слоган: Поштено!

Милан Пајевић, потпредседник Г17 ПЛУС, "Бета"

Савет(ници)

Верица Бараћ Савет већ годину и по дана покушава да од Владе добије комплетну информацију о члановима Владе, изабраним и постављеним лицима, о њиховом чланству у управним одборима, о томе ко их је предложио, колико тамо примају... До данас Савет ту комплетну информацију није добио, тако да смо сада у аферама видели да су изабрана или постављена лица за која вероватно нико у јавности није знао да то обављају.

Верица Бараћ, председница Савета за борбу против корупције, "Б92"

Бајка о Влади

Зоран Живковић Никога у влади неће смењивати ова или она експертска група, медији или не знам ко!

Зоран Живковић, премијер Србије, "Б92"

Бајка о Влади

Горан Свилановић У афери 'прања новца' у којој се помињу њени службеници, Влада Србије ће настојати да сачува себе како не би слабила сопствене изборне шансе у 2004. години.

Горан Свилановић, министар иностраних послова Србије и Црне Горе, "Радио Б92"

А ја јадан не разумем...

Владан Батић Да будем искрен, не разумем о чему се овде ради. Неке фирме, неке паре, рачуни, Мађарска. Све је то тривијално.

Владан Батић, министар правде Србије

Недоказане чињенице

Гордана Чомић Последња афера није покренута због чињеница, будући да оне нису доказане.

Гордана Чомић, потпредседница Скупштине и Демократске странке, о афери Јањушевић-Колесар, "Арена"

Недоказане чињенице

Гордана Чомић Све замерке које се чују на наш рачун примамо ћутке. Ипак, погрешна је процена да нисмо осетљиви на замерке. И те како јесмо. ДС врло помно ослушкује ставове јавног мњења и ставове стручне јавности баш због тога што сматрамо да нам је критика потребна. [...] Наше демократско право је да ћутимо и трпимо.

Гордана Чомић, потпредседница Скупштине и Демократске странке, "НИН"

Недоказане чињенице

Гордана Чомић Ми [Демократска странка] смо као политичка организација оспособљени за управљање самима собом.

Гордана Чомић, потпредседница Скупштине и Демократске странке, према "Блицњузу"

Хаг је наш, ми смо Слобини!

Милорад Вучелић Били су то збиља дирљиви сусрети. Толико наших људи на неких четрдесетак квадрата!

Милорад Вучелић, потпредседник СПС-а, о сусрету са Слободаном Милошевићем у Хагу

Подмукли, а лажу

Ненад Чанак Што се тиче Човића, то је сад већ отужно. Кад мало боље размислите шта он прича, видите да он заправо не говори ништа, сем фраза које су последица дуго година вежбане бирократске подмуклости.

Ненад Чанак, као кум Миодрага Костића, на изјаву Небојше Човића да "му је шећер ударио у главу", "НИН"

Подмукли, а лажу

Ненад Чанак Никако не дођемо до тога како се то постаје експерт, у којој то школи? Дођеш на Институт Г17 и добијеш диплому да си експерт!? Експерти, знате, као што је господин Ђелић, који је, да будем врло прецизан, један ординарни лажов, који је заједно са Жарком Кораћем потписао да ће се у Војводину враћати 50 одсто новаца од приватизације, за разлику од оних срамних пет одсто од продаје војвођанске имовине, а данас се не уплаћује ни тих пет одсто, а камоли 50 одсто.

Ненад Чанак, као председник Скупштине Војводине, "Недељни телеграф"