Ало, Интернет!

Ивица Дачић Због прислушкивања, понекад три сата не могу да се прикачим на Интернет.

Ивица Дачић, посланик СПС-а, "НИН"

Исто то, само много другачије

Драган Шормаз Десет година сам се борио против једног, Милошевићевог, СПС-а, а овај сада је већ нешто другачији. СПС је странка која ће још дуго бити на политичкој сцени, а грађани морају да се навикну да је у политици све могуће.

Драган Шормаз, посланик Демократске странке Србије, о коалицији са СПС-ом у Лесковцу, ТВ "Лесковац"

Било једном у Хагу

Слободан Милошевић Никад нисам поверовао да је то што се у Будви догодило био стварни покушај убиства, јер је невероватно да неко у малој соби, испуца све метке и да све промаши, пошто чак ни Вук Драшковић, са свим својим смислом за глуму није могао да одглуми ни муву ни комарца.

Слободан Милошевић, у изјави јавности, "Вечерње новости"

Било једном у Хагу

Слободан Милошевић У целој тој прљавој операцији спасавања фијаска овог нелегалног Хашког суда, најсрамнији елемент представљају напади на моју супругу и сина. [...] А својој супрузи и сину, Мири и Марку, које су на овако подао начин од мене одвојили, желим да поручим: 'Живот је кратак да им се захвалим на њиховој доброти'.

Слободан Милошевић, у изјави јавности, "Вечерње новости"

Милионер

Владан Батић Имао сам милион обавеза.

Владан Батић, о недоласку на седницу парламента Србије и Црне Горе

Шта би дао да си на мом месту

Млађан Динкић Поставља се питање шта је Зоран Јањушевић као саветник премијера за безбедност тражио на седницама управног одбора једне цементаре. Чуди нас да је у управном одбору седео и Небојша Лековић, иначе високи функционер Либерала Србије, председник Фудбалског савеза Србије и ми очекујемо да истрага утврди какву су улогу у овом скандалу имали не само Јањушевић и Колесар, већ и високи функционери Либерала Србије Небојша Лековић, Боран Карађоле – који је након тога постао и председник Удружења цементне индустрије Србије, ако погледате његову биографију никада са цементом никакве везе није имао до приватизација цементара у Косјерићу и Новом Поповцу – као и министар Душан Михајловић.

Млађан Динкић, потпредседник Г17+, конференција за новинаре

Шта би дао да си на мом месту

Душан Михајловић Млађан Динкић има пар проблема, а то су минули рад његове породице, досијеи Државне безбедности који се отварају и актуелне истраге о нестанку новца намењеног техничком опремању Народне банке. Са њим се не би мењао ни у чему сем у богатству, јер је Динкић ту заиста много урадио за кратко време.

Душан Михајловић, акционар "Лутре", "Недељни телеграф"

Уради сам

Чедомир Јовановић На седници Владе на којој је расправљано о извештају Комисије за испитивање система обезбеђења премијера Зорана Ђинђића, договорили смо се да, практично, грађанима препустимо да на основу извештаја који је јаван, донесу сопствене процене, дефинишу ставове и конкретизују појединачну одговорност.

Чедомир Јовановић, потпредседник Владе Србије, конференција за новинаре

Заштита и одбрана

Зоран Драгишић Извештај о пропустима у обезбеђењу убијеног премијера Србије Зорана Ђинђића је добар, али да одсликава комплетно расуло у систему безбедности Србије.

Зоран Драгишић, Факултет за цивилну одбрану, "Бета"

Заштита и одбрана

Душан Јањић Начелник Безбедносне информативне службе и Зоран Јањушевић, тадашњи саветник за безбедност Зорана Ђинђића, главни су кривци за убиство премијера.

Душан Јањић, председник Форума за етничке односе, "Глас јавности"

Заштита и одбрана

Божо Прелевић Ја ово доживљавам као најжешћу критику саме Владе јер се из свега види да владине институције нису радиле свој посао.

Божо Прелевић, бивши саветник у МУП-у Србије, "Курир"

Заштита и одбрана

Изјаве.нет Министар полиције и председник Либерала није одговоран за убиство премијера Ђинђића. Извештајем комисије случај је за нас затворен.

Радован Драшкић, функционер Либерала Србије

Target

Драган Веселинов Осећао сам се као глинени голуб. Испред зграде је ретко било више од три униформисана полицајца, који не би спречили ни малолетничку групу, а камоли антидржавну терористичку организацију. У самој згради налазили су се људи и из Милошевићевог режима. Њихов подсмех иза наших леђа је ледио крв у жилама.

Драган Веселинов, бивши министар пољопривреде, писана изјава

Рад на црно – живот на бело

Ранка Савић Ситуација у Србији и није тако црна као што то наводи статистика, јер много радника ради на црно и тако остварује неке додатне приходе, па тај економски моменат није у толикој мери пресудан да би извео стотине хиљада радника на улице.

Ранка Савић, председница Асоцијације слободних и независних синдиката, "Грађански лист"

Позитивна апсолутна нула

Небојша Савић Ако ове године индустријска производња у Србији достигне нулти раст, што ће захтевати изузетну динамику, то ће моћи да се сматра добрим резултатом.

Небојша Савић, сарадник београдског Економског института

Стихом да вам кажем

Вук Драшковић Семе буне мора да груне!

Вук Драшковић, председник СПО-а, на митингу у Книћу

Двојка из владања

Мирослав Прокопијевић Што се тиче способности за спровођење било каквих реформи, Ђинђић ту није имао неких великих способности, али Живковић их тек нема.

Мирослав Прокопијевић, председник Центра за слободно тржиште, "Независна светлост"

Двојка из владања

Јожеф Каса Ни Влада није невина на северу Бачке.

Јожеф Каса, потпредседник Владе Србије

Квака 1244

Стојан Церовић Ако би се, дакле, признало да на Косову постоји албански тероризам, на шта би личила пре свега америчка спољна политика? Вашингтон је напао и окупирао Ирак под лажном оптужбом за подршку тероризму, а испало би да се тероризмом стварно баве главни амерички савезници на Балкану. Америка ће игнорисати овдашњи проблем и превиђати жртве једнако упорно као што у Ираку тражи непостојеће оружје за масовно уништавање.

Стојан Церовић, у "Времену"

Делуј локално, живи глобално

Радивоје Бојичић Привилегије које има амбасадор често нема ни неки наш локални политички кабадахија.

Радивоје Бојичић, сатиричар, "Политика"