Ударна (навијачка) дивизија

Јово Бакић Је ли могуће да су Небојша Човић и „делије“, или „гробари“, јачи од државе? Нема шансе. Ако постоји политичка воља, биће мирни или ће бити у затворима. То је моћ државе која једина има монопол на употребу физичке силе. Ако кажеш да не можеш то да решиш, то значи да нећеш то да решиш. „Навијачи“ су згодна група која се може користити против политичких противника.

Јово Бакић, социолог, у емисији „Лични став“ на каналу „youtube“

Резервна (Вучићева) армија

Јово Бакић Када су се радикали поделили [2008], тада је дошло и до поделе међу десничарима. Рецимо, Александар Вучић је руководио покретом „1389“ и кад год му је затребао неки неред, слао је њих... а он је био дистанциран. Од када су напредњаци освојили власт, „1389“ не прави проблеме.

Јово Бакић, социолог, у емисији „Лични став“ на каналу „youtube“

Странка од картона

Јово Бакић Господин [Драган] Шутановац је добио неки грдни плац код храма Светог Саве. Хајде да упоредимо његове приходе. Занимљиво је да га власт не дира... Године 1992. на челу београдског одбора ДС-а био је Срђан Гале Мушкатировић, а његов заменик - Радомир Шапер. Обојица спортске легенде и универзитетски професори. То су људи пред којима можете само да скинете шешир. Данас имате Балшу Божовића.

Јово Бакић, социолог, у емисији „Лични став“ на каналу „youtube“

Олигарси и (њихови) клијенти

Јово Бакић По дубини странке имате вредне, али скрајнуте људе... ДС је израсла у једну олигархијску странку, владавину најбогатијих који су као патрони изградили клијентелистичку мрежу, попут страначки велможа - а сами не уживају никакав углед у јавности, и још доносе негативне поене.

Јово Бакић, социолог, у емисији „Лични став“ на каналу „youtube“

Само је ондашњи Вучић гори од овдашњег

Јово Бакић Мала је вероватноћа да се Вучић врати на некадашњу политику, јер како му тек онда веровати? Ако би ме неко питао да ли је боље да је Вучић радикал, онај из деведесетих, или овакав какав је сада - рекао бих да је бољи овакав какав је сада. Он не може себе сасвим да промени - не може да промени третирање својих противника, ту је онај исти. Али је из темеља променио идеологију...

Јово Бакић, социолог, у емисији „Лични став“ на каналу „youtube“

Хеј, ћале, угаси телевизор

Бранислав Лечић Нико нема право да боље тумачи наш живот од нас самих, јер најбоље знамо какав је. Није ово твоја држава, већ свих нас који у ној живимо. Ниси тата, већ један од нас, ниси на власти зарад себе, већ нас представљаш, медији не постоје због тебе, а ни полиција. Тата, ниси ти једини одговоран за своју породицу. Вођа је велики ако уме да делегира своју породицу, ако сам не поради на томе, мораћемо ми, а то управо чинимо.

Бранислав Лечић, глумац, у „Писму Тати“ на митингу ДС-а „Осветли Србију“ у Београду, РТВ

Лифт бој (министар који је волео лифтове)

Александар Вулин Поред уградње лифта, обезбеђено је 3.600.000 динара за намештај и 4.200.000 динара за кухињску опрему и машине у вешерници Дома.

Александар Вулин, министар за рад и социјална питања, пуштајући у рад нови лифт у Дому за старе и пензионере у Апатину, „Блиц“

Бацање (косовског) балвана с рамена

Вук Драшковић Ако Србија примени Бриселски споразум и уклони „косовски балван“ са свог пута на Запад, ако раскине све споне са политиком националног пораза и злочина из деведесетих, у ЕУ и Вашингтону никоме неће сметати њени добри односи са Русијом. У противном, Запад ће нас одбацити, а цена коју бисмо платили била би прескупа.

Вук Драшковић, председник СПО-а, „Данас“

О школским друговима (са великог одмора) све најгоре

Александар Вучић Презирем лоповлук, али плагијат мора да буде доказан. А предавање о плагијатима су ми држали они који су са мном ишли у школу, а од школе су имали велики одмор.

Александар Вучић, премијер Србије, о високошколским звањима, у Смедереву, „Танјуг“

Савршенство без (буџетске) мане, сан европских снова

Александар Вучић Буџетски дефицит је у првом кварталу испод три одсто, што је успех који ни поједине европске земље не могу да достигну.

Александар Вучић, премијер Србије, у Смедереву, „N1.info“