Само их гледамо (и оцењујемо)

Изјаве.нет Увек ћемо морати да гледамо шта Београд ради. Још нисмо рашчистили неке ствари са њима. Ипак, мислим да стварне опасности за земљу сада нема. Можемо се мирно окренути другим питањима, а наша војска нека прати, оцењује и нека на време пошаље сигнале да се нешто спрема.

Петар Стипетић, бивши генерал војске Хрватске, у интервјуу „Вечерњем листу“, „Спутњик“

Осмех од којег кључа крв у жилама

Александар Вучић Јесте један [помињао заштитника грађана]. Ја сам се осмехнуо, тај човек је поцрвенео и више ми ништа није рекао.

Александар Вучић, премијер Србије, о интересовању у Бриселу у вези омбудсмана Саше Јанковића, „Гаф недеље“ Радија „Слободна Европа“

На каучу код Вучића

Александар Вулин Морам признати једну врло важну ствар - председник владе [Вучић] је много бољи психолог од мене. Разговарали смо поводом ових митинга, дербија... шта ће бити главна порука опозиције. Ја сам мислио да ће опозиција покушавати да нас напада око запослености и нечег сличног. Председник владе је рекао: Не, главна порука ће бити 'Вучићу пе*еру'. То је врх свега.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „Гаф недеље“ Радија „Слободна Европа“

Света тајна (не)успеха

Александар Вучић Не желим да чујем ни од себе ни од вас реч неуспех. [...] Ми смо осуђени да будемо суочени са најтежим стварима, и у спољној политици и са највећим елементарним непогодама, али смо осуђени да успемо.

Александар Вучић, премијер Србије, министрима поводом годину дана Владе, „Гаф недеље“ Радија „Слободна Европа“

Преживети два историјска „не“

Матија Бећковић Тито је рекао Стаљину „не” и могао је све да нас побије. Запад би га уз ситне замерке славио као великог државника. Ако би Вучић, или било ко други, рекао „не” Путину, био би нови Тито.

Матија Бећковић, академик, „Блиц“

Његоша на пањ

Матија Бећковић Његош је издајник Црне Горе, ове данашње. Оно ć код ćјекира, ćјутра... учинило је да су и Срби у Црној Гори ĆРБИ!

Матија Бећковић, песник и академик, „Блиц“

Снобизам и улизиштво немају алтернативу

Матија Бећковић На хладном ветру се не звижди. Политика је са свог пута склонила културу. Показује се да и култура и уметност имају алтернативу. Форсира се она уметност која је облик порицања уметности. Уметност која умире заједно с уметником. Снобизам је форма очајања. На другој страни има довољно екстравагантних удворица, ексцентричних увлака, режимских одаџија, барбарогенија улизица, клошара - узора политичке коректности.

Матија Бећковић, песник и академик САНУ, о ставовима српске елите о друштвеним дешавањима, „Блиц“