Легализација преваре

Здравко Чолић Иначе, о проституцији имам позитивно мишљење: боље да човек плати него да превари жену коју воли.

Здравко Чолић, певач, у својевременом интервјуу за „Плејбој“, „Телеграф“

Битка за Неретву и Сутјеску

Бошко Јакшић Имам замерку што овдашње прославе Дана победе нису довољно наше. Ми имамо прославу која је под великим кишобраном Москве. На свечаности у центру „Сава“ говориће само премијер Александар Вучић и руски амбасадор, а затим ће бити приказан филм „Битка за Севастопољ“. Питам се, зашто се на Дан победе у Србији не прикаже филм „Битка на Неретви“, или „Битка на Сутјесци“?

Бошко Јакшић, спољнополитички коментатор и новинар, ТВ Б92

Антифашисти свих боја (и фела)

Бошко Јакшић Одлазак у Москву је прилика да се Србија сети антифашизма, да је имала два велика антифашистичка покрета – један који је функционисао све време током рата и други који је функционисао једно кратко време 1941. године... Иронијом судбине, ова два покрета обједињује и представља у Москви бивши четнички војвода [Томислав Николић]. Дакле, имамо све зачине који нам требају.

Бошко Јакшић, спољнополитички коментатор и новинар, о обележавању седамдесетогодишњице Дана победе, ТВ Б92

Дан победе над српским цивилима

Колинда Грабар Китаровић Ја сам врховни командант Оружаних снага Републике Хрватске, ја издајем наређења војсци, то је дакле одлука коју Влада не може донети сама, и не би било добро да доноси такву одлуку.

Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, у емисији „Јавна ствар“ ХРТ-а о паради на двадесетогодишњицу „Олује“, „Танјуг“

Сигурна кућа за новокомпоноване хуље

Небојша Крстић Каже се да је национализам уточиште хуља. Тренутно, то је антифашизам.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Кад ратна дејства (на Твитеру) не утихну

Небојша Крстић И у великим ратовима потписивана су примирја како би зараћене стране предахнуле и покупиле жртве... Само на Твитеру ратује се непрестано.

Небојша Крстић, маркетиншки стручњак и бивши саветник Бориса Тадића, „Твитер“

Ако ми дајемо не значи да ви треба да узмете

Томислав Николић Ја сам имао примедбе и на једну изјаву амбасадора који је рекао: ви треба да извозите робу, а не децу. Онда сам га ја питао: а ко им даје визе? Што им не забраните улазак у вашу земљу? Што их чекате испред факултета и нудите им услове за живот у вашој земљи? Одувек је сиротиња одлазила набоље.

Томислав Николић, председник Србије, за „Време“, „bizlife.rs“