Тако пролази власт овога света

Едуард Шеварнадзе Верујем да су САД помогле у организовању мог политичког пада. То видим као издају пријатеља. Био сам један од највећих присталица америчке политике. Када им је била потребна моја подршка око Ирака, добили су је. Шта се сада десило, не могу да објасним?!

Едуард Шеварнадзе, бивши грузијски председник, "Дејли телеграф"

Сви за краља (осим краља)

Патријарх Павле У другој половини 20. века, под видом демократије завладала је незапамћена тиранија. Европске државе које су сачувале парламентарну монархију представљају пример напредних и организованих држава и носилава истинске демократије. Црква, по природи против насиља сваке врсте, стоји на становишту да је одлука о укидању монархије, као и многе друге из 1945. године, последица тираније и, као таква, треба одмах да буде поништена од стране званичних установа сваког истински демократског система. СПЦ је свесна да то не спада у њене надлежности, али ће се црква молити и подржавати да они који су за то задужени донесу такву одлуку.

Патријарх Павле, у писму принцу Александру II Карађорђевићу

Гласине и чињенице

Чедомир Јовановић За Демократску странку су мањи проблем гласине које круже да сам ја наркоман од чињенице да је наш кандидат за премијера необразован.

Чедомир Јовановић, на седници Председништва Демократске странке, према "Блицу"

Страначко право на (не)одрицање

Ненад Богдановић Ми се не одричемо својих људи, а уколико се то деси са неким бившим функционерима то је искључиво унутарстраначка ствар.

Ненад Богдановић, председник Демократске странке Београда, трибина на Факултету политичких наука

Национална штедња меморије

Божидар Ђелић Мени је било јасно да се ствар [са Националном штедионицом] отела контроли кад сам питао ко су власници фирме 'Елим' из Беча, новог сувласника Штедионице, а Бојан Станивуковић, директор Националне штедионице, рекао ми је да не може да се сети.

Божидар Ђелић, министар финансија, "НИН"

Политички осјећај за бизнис сензибилитет

Мило Ђукановић Морам признати да нијесам присталица тако дугог задржавања у политици. Свако ко се на прави начин посвети раду у Влади мора да се умори, иначе нешто није у реду. Знам да имам и неке друге афинитете, којих би се тако радо прихватио пре политике. Мислим да сам задовољио све своје политичке амбиције. Ја сам економиста и надам се да ћу у будућности остварити свој сензибилитет за бизнис.

Мило Ђукановић, премијер Црне Горе, "Вијести"

Што јес' јес' – најбоји је...

Млађан Динкић На југу Србије до 2000. године највећи део становништва били су чланови СПС. У неким случајевима међу њима има далеко бољих људи од наводних демократа. На пример, председник општине Власотинце, одакле је Ђоша, члан је СПС, али је далеко квалитетнији човек од свих квазидемократа, и био бих срећан када би желео да буде наш члан. Ђоша је 2000. напустио СПС и дошао је на нашу листу зато што је у Власотинцу помогао да направимо одличан одбор. Није на листи по имену, већ по томе шта је урадио за странку. У сваком случају, Ђоша сигурно није утицао на погубну политику СПС.

Млађан Динкић, потпредседник Г17+, "Блиц"

Удбаши и полицајци

Душан Михајловић Што се тиче афера или тога што је господин Млађан Динкић хтео да нам прикачи ђавоље рогове и реп, уз лепа имена Либерали Србије и Душан Михајловић, то смо прихватили са много више задовољства него што изгледа. Та шикана коју је покушао да приреди мали штеточина, за мене је шала. И заиста се никад боље нисам осећао него данас. Јер, то је смешно у односу на шикану кроз коју сам  већ пролазио у време ратова у Славонији и оне побуне у Срему, када сам висио на свим бандерама у родном Ваљеву као издајник народа и непријатељ државе. [...] Све то што је изнео господин Динкић, све су то Милошевићеви социјалисти рекли и све му је то дала београдска Удба.

Душан Михајловић, министар полиције и председник Либерала Србије, "НИН"

Гласај за цензус

Горан Свилановић Недопустиво је да иједан глас на овим изборима буде дат онима који неће прећи цензус, јер тај глас директно иде онима који могу сакупити највише гласова – а може се догодити да радикали имају више гласова него други – и онда је сваки тај глас дат некој странци која му се свиђа, која је одлична, која је апсолутно антиратна, која је потпуно проевропска – директно је глас убачен у кутију у којој пише Српска радикална странка.

Горан Свилановић, председник Грађанског савеза Србије, "Слободна Европа"

О необавештеним оптимистима

Србобран Бранковић Кад је о економској ситуацији реч, ту је степен незадовољства сада већи него што је био пред крај Милошевићеве владавине. Наша истраживања показују да су очекивања мање оптимистична него што су тада била, и то је прилично поражавајуће.

Србобран Бранковић, директор агенције "Медијум Галуп", "Блицњуз"

Термити и краве

Драган Великић Млађани термити нове власти, дизајнирани телохранитељи, који би по Туђмановој класификацији спадали у 'стоку ситног зуба', прокоцкали су идеје 'октобра', обесмислили наде понижених и увређених, увећали 'товар вере' оне Србије која ће 'увек одабрати горе'.

Драган Великић, писац, "НИН"

Термити и краве

Ђорђе Вукадиновић Радикали су доживели успех на председничким изборима, у чијој слави још уживају, али то неће изазвати мобилизацију демократског бирачког тела, као што је било у Француској после успеха Лепена у првом кругу председничких избора, јер код нас још превладава сценарио цркавања комшијске краве.

Ђорђе Вукадиновић, уредник "Нове српске политичке мисли", "Прес клуб" Медија центра

Велика величина

Весна Југовић Моје презиме је једина величина која је остало од претходне државе.

Весна Југовић, власник компаније "MISS-YU", ТВ "Б92"

Маријан да се пита!

Маријан Ристичевић Странка Г17 плус је преписала мој председнички програм за развој села и пољопривреде.

Маријан Ристичевић, председник Народне сељачке странке, "Танјуг"