Правда за Ким Џонг Уна (и Северну Кореју)!

Бранислав Моро Обично можете прочитати да то [однос према вођи] изгледа фанатично, али мени изгледа фантастично. Волео бих да ми исто тако волимо нашег председника, ма ко год он био, ма ког уверења, које год политичке странке. Председник је заслужио да га поштује народ који га је изабрао и самим тим и да га воли. Те норме би требало да важе за сваког председника у свакој земљи.

Бранислав Моро, oдбојкашки тренер, о односу према Ким Џонг Уну и Северној Кореји где тренутно живи и ради, „Правда“

Опасне игре у лагумима Београда

Горан Весић Од подземних пролаза се одустало. [...] Проблем са подзменим пролазима је у томе што се претпоставља да грађани неће у њих силазити само да би прешли улицу.

Горан Весић, менаџер Града Београда, о реконструкцији Трга Славија, „Блиц“/„Истиномер“

Љубав према Београду (на води) и мода

Синиша Мали Мења се живот, мењају се навике, мењају се трендови. И у Њујорку се сваке две године мењају урбанистички планови.

Синиша Мали, градоначелник Београда, о могућности ревизије пројекта „Београда на води“, „Недељник“/„Бета“

Зато што Немачка (не) може да чека

Иво Висковић У Немачкој постоје три струје. Једна која има разумевања за српске интересе, једна која је „тврда“, изразито ненаклоњена нама, и група која лавира. „Тврда“ линија тренутно је надвладала... На неки начин иде се на заокружење косовске државности. У једном разговору са групом немачких посланика сам рекао да је СРН било потребно 22 године да постигне споразум са ДДР-ом, а од нас то траже за 22 месеца. Мари-Луиз Бек из Зелених ми је одговорила - ако се вама не жури, ми можемо да се стрпимо да чекате још 20 година.

Иво Висковић, професор ФПН-а у Београду, о немачком амандману на платформу за Поглавље 35 у преговорима ЕУ-Србија, „Око“ РТС-а

Пристојно раздуживање

Марко Ђурић На бројне непристојности, понеке на граници вулгарности, које су стизале од стране Приштине, председник владе [Вучић] им је одговарао на начин да сваки грађанин Србије буде поносан. Хоћу да кажем, нисмо им остали дужни. Председник владе им није остао дужан на пристојан, цивилизован начин.

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, о рунди преговорима Београд-Приштина у Бриселу, „Око“ РТС-а

Хоће да нас преведу гладне преко (преговарачког) стола

Марко Ђурић Нема ту говора о суштински опуштеној атмосфери. На вечери, мислим да готово нико ништа није појео. Гледао сам у тањире својих колега, чланова делегације, нико ништа није окусио, а није ни било бог-зна-шта [да се поједе].

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, о рунди преговорима Београд-Приштина у Бриселу, „Око“ РТС-а

У тисућљетној повијести и један Јасеновац је превише (жица без ножа)

Колинда Грабар Китаровић Не желим да се Хрватска нађе у позицији да уђе већи број људи, а да се затворе границе суседних држава. Мислим да ће у будућности бити потребна некаква ограда или физичка препрека. Али немојте то звати жицом. Немојте то упоређивати с једном Сребреницом или с концентрационим логорима.

Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске, о мигрантској кризи, „Јутарњи лист“/„Бета“

Хвала вам што не шарате

Владимир Путин Русија веома цени уравнотежен и мудар приступ немачког бизниса у Русији, који не „шара“ са једне на другу страну у зависности од политичке ситуације, него се труди да делује прагматично, имајући у виду своје интересе и интересе партнера.

Владимир Путин, председник Русије, на инвестиционом форуму „Русија зове!“, „Танјуг“

Чега нема у (бриселском) излогу има у (берлинској) радњи

Марко Ђурић Захвални смо [амбасадору] Дитману што је разјаснио. Тачно је да се де јуре, односно формално правно не тражи признање Косова, али ми нисмо наивни... Да ли можете да замислите да Министарство правде и Министарство унутрашњих послова подносе квартални извештај министарствима у Приштини, као да смо безмало ми колонија Приштине, а не они наша покрајина?

Марко Ђурић, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ, о немачком амандману на платформу за Поглавље 35 у преговорима ЕУ-Србија, Б92

The Show Must Go On

Војислав Шешељ Емисија је имала рекордну гледаност, у земљи - 2,9 милиона, а у окружењу - око четири. Владао сам ситуацијом и рекао све што сам имао да кажем. Ниједан озбиљан политичар не би пропустио такву прилику. Што се мене тиче, неке од њих треба трајно сместити у реалити. Ето Велимир Илић, Зорана Михајловић и Кори Удовички су рођени за реалити, у неки кавез да их држе.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, о свом наступу у „Фарми“, „Курир“