Шмрцање уз ветар

Владимир Ђукановић Шмрц, Зока хоће да ме искључи из странке. Немој, Зоруле, да си тако строга.

Владимир Ђукановић, народни посланик СНС-а, о потпредседници странке Зорани Михајловић Марковић, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Фама о (не)пријатељству

Драгољуб Жарковић У медијима нема сталних пријатеља и сталних непријатеља.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а

Не бојте се, добра (у)скоро бити неће!

Драгољуб Жарковић Медији су велики издајници овог друштва. Стојим иза те реченице. [...] Овде је проблем што су новинари кукавице, не зна се власништво у медијима, у чијим је рукама уређивачка политика, све је више необразованих људи у медијима које је лако потчинити...

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а

Макета Србија

Бојана Маљевић И гледам са сином човека који непрестано говори, од којег нико не може да дође до речи, увек исте ствари, умара та тактика, а очито је тактика: смождити саговорнике, па и гледаоце, да стекну уверење да он влада материјом, неким бројкама, информацијама, неким намерама, резултатима, а у ствари је све то обичан пи-ар, и од тога нема ништа. Нажалост, све је „фејк“. Ова влада је само наследила модел и додатно га развила. Тако да ми живимо у макети. Земља макета. У којој само он ради и само он пати.

Бојана Маљевић, глумица и продуцент, о Александру Вучићу, НИН/„bizlife.rs“

Сиромашни стуб (слободног) новинарства

Драгољуб Жарковић Медије ваља подсетити да треба да контролишу власт, а не да јој служе. Разумем људе који су уцењени парама, али не разумем до које границе може то да иде. Ми [„Време“] опстајемо зато што смо сиротиња, немају чиме да нас уцене. Код нас су плате су мале и нередовне, али људи остају и воле да раде.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а

Слободна твитер(ашка) република

Бојана Маљевић Најзабавнија ми је реченица коју је изговорио уредник неког таблоида: „Она Бојана Маљевић, она твита шта јој падне на памет“! Јок, него ћу да твитам шта неком другом падне на памет?!

Бојана Маљевић, глумица и продуцент, НИН

Покварена (новинарска) машта и прљаве страсти

Драгољуб Жарковић Питање о финансирању и Мирославу Мишковићу је неумесно. Мука ми је више да то објашњавам. [...] То питање о Мишковићу је толико покварено, да то није нормално.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а

Био би идеалан када би више јавно псовао (Вучића)

Био би идеалан када би више јавно псовао (Вучића) Моје прво упознавање са човеком, људином Игором Микићем, родом из Пећи... Диван човек, честит, поштен и, што је мени најважније, гробар од главе до пете.

Бранко Ружић, потпредседник СПС-а, о навијачу који се „прославио“ узвицима „Вучићу, пе*еру!“ у преносу фудбалске утакмице Србија-Албанија, „Фејсбук“/„Ало“

Ходочашће малог вука, успеније Приштине и суноврат Брисела

Александар Вучић Oни нису у стању да донесу декрет за коjи jе потребно три минута, а ми смо у стању све што jе потребно да донесемо. Jа сам у стању да одем да браним тешке ствари, немогуће ствари пред Србима са Kосова и да 12 сати трпим њихову критику и наjтеже могуће речи зато што држим реч. Oни су, с друге стране, добили ССП [са ЕУ] и погазили све у jедном дану.

Александар Вучић, премијер Србије, на најаву из Приштине о суспензији споразума о формирању Заједнице српских општина, „Танјуг“

Нагр(а)ђени на правди Брисела

Александар Вучић Oво отвара много шира, већа и крупниjа питања од тога какав jе однос Приштине. […] Ми морамо да размислимо – да ли се исплати бити поштен и одговоран, испуњавати своjе обавезе, а да за то не будете награђени или jе боље да не испуњавате ништа, а да будете награђени? Да не говорим и о другим питањима...

Александар Вучић, премијер Србије, на најаву из Приштине о суспензији споразума о формирању Заједнице српских општина, „Танјуг“

Проклетство које се (понављањем) самоостварује

Драгољуб Жарковић Имам тезу коју не волим да понављам, јер постоји проклетство - оно што измислим то се и догоди на крају. Вучић је недавно признао заблуду да није на време препознао значај пада Берлинског зида, али нисам сигуран да и сад примећује градњу новог Берлинског зида, а ту мислим и на избегличку кризу, као и на латентни сукоб између традиционалне Европе и осталих чланица Уније.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а

Потписи старих покварењака

Александар Вучић Сваки човек се креће, како би то покоjни (Aлександар) Tиjанић рекао, у границама сопствене покварености. Пошто се трудим да не газим реч, а поготово не потпис – мени никада не би пало на памет да ће то неко да уради. И видите, jа то нисам очекивао. Aли, да никакве реакциjе из Брисела бар до овог тренутка не буде на све то – за мене jе нешто за шта jе наjбоље да у овом тренутку кажем да немам коментар.

Александар Вучић, премијер Србије, на најаву из Приштине о суспензији споразума о формирању Заједнице српских општина, „Танјуг“

Господин Цвек у раљама Москве

Јелена Милић Рећи да ћеш да купујеш још наоружања и да планираш дугорочну сарадњу са Русијом врло је компромитујуће и за твоје европске интеграције, ако си искрен према томе. Што се тиче економске сарадње, та прича са „Фијатом“ [бесцарински извоз] већ подсећа на филмове са Штефицом Цвек, што баш постаје незгодно.

Јелена Милић, директор Центра за евроатланске студије, о посети Москви високе делегације Србије са премијером Вучићем, „Н1инфо“

Спин полтрони

Драгољуб Жарковић Не верујем у теорију да има нека кафана у Земуну где се окупљају спин доктори са главним уредницима, а где их инструишу у ком правцу треба да иде српска политика. Мислим да је ту више реч о жељи неких људи који су се докопали медија, а који су без икаквог кредибилитета, да пласирају нешто што би се неком могло допасти.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а

Кад се зли дуси лате мача

Милорад Вучелић Бићу достојанствен и нећу погнути главу, иако мач виси изнад. [...] Против Партизана се води кампања. То је срамота и брука оних који то раде, али издржаћемо. У свом животу нисам видео то, у кампању се укључују разни свештеници и ђаволи који немају везе са православном црквом.

Милорад Вучелић, новоизабрани председник ЈСД „Партизан“, Б92

Нечастиви овде (више) не станује

Душко Вујошевић Видим у медијима да се део клера уплиће у кампању против Партизана. Неки свештеник је рекао да је ђаво ушао у Партизан и да је све то због петокраке у грбу. Као да тај свештеник познаје ђавола и са њим иде на море. Петокрака није само симбол комунизма, већ су под њом погинули милиони људи.

Душко Вујошевић, као одлазећи председник ЈСД „Партизан“, Б92

Чувајте ми Партизан (и Југославију)

Душко Вујошевић Често се спомиње да из скраћенице ‘ЈСД’ треба да се избаци то ‘Ј’, да је то анахроно име - и ти предлози стижу од ултранационалиста. Ако је име анахрано, онда су и дипломе које смо стицали у време СФРЈ.

Душко Вујошевић, као одлазећи председник Југословенског спортског друштва „Партизан“, Б92

Бол(ови) у пределу дебелог меса

Иштван Пастор Неки мисле да им је задњица довољно велика за две столице.

Иштван Пастор, председник Савеза војвођанских Мађара (СВМ), према НИН-у

Порција сузавца у бифеу код Куртија

Драгољуб Жарковић Овде памћење траје јако кратко, шест сати у врх главе. Последњих месец дана су посланици косовског парламента плакали од сузавца и неке одлуке су доносили у скупштинском бифеу. Иначе, мислим да се важне одлуке доносе у скупштинском бифеу. Очигледно то „Самоопредељење“ нараста. Ми који дуже памтимо сећамо се да је Аљбин Курти пре око 20 година, као студент, добио награду за толеранцију Хелсиншког одбора из Београда. Он је тада одбио да дође и демонстрирао једну бахатост. Очигледно постаје фактор на Косову.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а

Пушкице за премијера

Драгољуб Жарковић Знамо шта ће [Вучић] да каже - ништа. Што бисмо ми умножавали обећања? Радо бих објавио његов ауторски текст, али да не буде писмени задатак као што је објављивао - већ озбиљну анализу међународног и економског положаја Србије. Он вероватно не зна, али би неко могао да му помогне. Премијер је сада у фази паралелног виђења стварности.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, на питање да ли би тражио интервјуу од српског премијера, „Прави угао“ РТВ-а

Љубазан а (врло) забораван

Драгољуб Жарковић Када је Шешељ допао Хага, јави ми се Александар Вучић и љубазним гласом, он је иначе љубазан човек, замоли да му „Време“, као поуздан извор, да укоричене комплете за спремање Шешељеве одбране. Питао ме колико ће да кошта, а ја био добро расположен и кажем му - ништа, али да нам вратиш. Разиђу се они и кад год видим Вучића питам га када ће да нам врати књиге.

Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, „Прави угао“ РТВ-а